Sfatul medicilor pentru sezonul estival. Ce se întâmplă în organismul tău când consumi alcool pe plajă

  • Publicat:
Sfatul medicilor pentru sezonul estival. Ce se întâmplă în organismul tău când consumi alcool pe plajă

Pe măsură ce vremea se încălzește și zilele devin mai lungi, mulți dintre noi mergem la cel mai apropiat loc unde ne putem răcori cu o partidă de înot. Doar că nu ne mulțumim doar cu apa, cu mai adăugăm și ceva alcool pe lângă. Pentru că, nu-i așa, ce ar fi o ieșire la piscină fără un cocktail colorat? 

Fie că este vorba de o bere, un whisky sau o margarita lângă piscină, puține lucruri sună la fel de tentant ca relaxarea sub soare cu un pahar în mână. Totuși, experții avertizează că această distracție de vară implică unele riscuri serioase.

Dar iată ce se întâmplă cu corpul tău când consumi alcool la plajă și ce poți să faci ca să minimizezi efectele:

Epuizare termică și insolație

Alcoolul este un diuretic și așa cum poate confirma oricine obișnuiește să bea, acesta determină corpul nostru să elimine fluidele într-un ritm mai rapid, ducând la deshidratare.

Când se combină aceste proprietăți diuretice cu soarele intens, rezultă o amenințare dublă care ne poate duce ușor la epuizare termică sau insolație. Simptomele acestor afecțiuni includ amețeli, leșin și dureri de cap.

Dr. David Deyhimy a oferit pentru Yahoo Life mai multe modalități de a combate deshidratarea și insolația, scrie nypost.com.

El recomandă să te hidratezi cu băuturi non-alcoolice înainte de a consuma alcool, să mănânci o masă consistentă înainte de a bea și să aplici cremă de protecție solară înainte de a ieși din casă.

Odată ce ai luat prima înghițitură, te poți îngriji rămânând la umbră, diluând băuturile alcoolice cu suc sau apă, luând mai multe gustări pe parcursul zilei pentru a încetini absorbția alcoolului în corp și alternând între băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Păstrează limitele când vine vorba despre alcool

CDC recomandă bărbaților să limiteze consumul de băuturi alcoolice la două pe zi, în timp ce femeile nu ar trebui să bea mai mult de una.

În plus, consumul excesiv de alcool este definit ca ingerarea a cinci sau mai multe băuturi standard (pentru bărbați) sau patru sau mai multe (pentru femei) în decurs de două ore.

Menținerea limitelor poate fi greu de gestionat în orice moment, dar mai ales în timpul zilelor de vară când tinzi să bei mai multe lichide reci din cauza temperaturilor ridicate, așa că poate fi dificil să ții evidența consumului tău de alcool.

Fii conștient de cât bei pentru a te salva de o mahmureală devastatoare în viitorul apropiat și de riscuri serioase pentru sănătate pe termen lung.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Legătura mai puțin știută dintre alcool și diabet. Cum te pot îmbolnăvi trei pahare de vin

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc