Semnul din ochi care este un indicator pentru colesterolul crescut

În ciuda faptului că este o afecțiune care poate duce la deces, colesterolul crescut este greu de identificat fără analize, iar asta pentru că este de multe ori asimptomatic.
  • Publicat:
Semnul din ochi care este un indicator pentru colesterolul crescut
foto: shutterstock

Experții sunt de părere că milioane de persoane își trăiesc viața fără să fie conștiente de riscul pe care-l au de a avea colesterolul crescut. În ciuda faptului că este o afecțiune care poate duce la deces, colesterolul crescut este greu de identificat fără analize, iar asta pentru că este de multe ori asimptomatic. Există însă câteva semne subtile care îți pot indica dacă ai un nivel crescut de colesterol care-ți poate pune viața în pericol.

Colesterolul este o substanță care se regăsește în sânge și care este produsă de ficat, dar și de alimentele pe care le mănânci. Organismul are nevoie să producă celule, vitamine și hormoni, iar un colesterol crescut înseamnă că este prezentă în sânge o substanță grasă. Peste jumătate dintre adulți, aproximativ 3 din 5 adulți din Anglia, au colesterolul crescut, aspect care crește riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Potrivit British Association for Nutrition and Lifestyle Medicine (BANT), multe dintre aceste persoane nici nu știu că au colesterolul crescut. Doctor Rachel Ward susține că unul dintre semne se poate arăta la nivelul ochilor.

„Dacă ai pete albe sau galbene pe pleoape sau nas, acesta ar putea fi semn al colesterolului crescut”, a spus specialistul pentru The Sun. „Aceste pete poartă numele de depozite de Xantelasme și pot fi un indicator al colesterolului crescut”, a continuat specialistul.

Aceste semne pot fi și moștenite genetic. Dacă în familie există cazuri de colesterol crescut, atunci te poți confrunta cu unul dintre aceste semne:

1. Xantelasme

Acestea se referă la depozitele mici și galbene de colesterol aflate lângă colțul intern al ochiului.

2. Arcul cornean

Acesta apare ca un inel alb sau gri în jurul irisului. Colesterolul crescut îți poate bloca arterele și poate crește riscul de a avea un infarct sau un accident vascular cerebral dacă este lăsat netratat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân