Semne care arată că tinzi să consumi mai mult alcool în timpul pandemiei de coronavirus

Există câteva motive pentru care vei consuma mai mutl alcool în această perioadă, dar nu lăsa să devină o reală problemă.
Semne care arată că tinzi să consumi mai mult alcool în timpul pandemiei de coronavirus
FOTO: shutterstock / Semne care arată că tinzi să consumi mai mult alcool în timpul pandemiei de coronavirus

La începutul pandemiei de coronavirus s-a instaurat panica, iar oamenii au început să golească rafturile cu hârtie igienică şi făină. Un alt aspect care trece neobservat este consumul de alcool în timpul izolării la domiciliu, de cele mai multe ori, fără motiv. Foarte multe persoane ajung să consume mai mult alcool în această perioadă, aspect care ar trebui să ne îngrijoreze, pentru că din cauza plictiselii putem ajunge să naştem o reală problemă. Există totuşi câteva semne în urma cărora îţi poţi da seama dacă începi să ai o relaţie strânsă cu alcoolul.

Consumi alcool pentru că eşti stresat

În general, dorinţa de a consuma alcool creşte atunci când trecem prin situaţii stresante, iar pandemia de COVID-19 se numără printre acestea. Astfel, ajungem să ne folosim de alcool pentru a face faţă emoţiilor negative cauzate de stres. Consumul de alcool însă nu este un mecanism care să ne ajute în acest sens, ci este definit ca un mecanism dăunător pentru individ.

Consumi alcool pentru că eşti plictisit

Să petreci încă o zi în casă în faţa televizorului sau repetând aceleaşi activităţi zilnice pare greu de suportat. De cele mai multe ori decizi că un pahar (o sticlă) de vin te poate ajuta să învingi plictiseala. Similar consumului de alcool din cauza stresului, un semnal de alarmă îl reprezintă şi consumul de alcool din cauza plictiselii. Pentru a evita o astfel de situaţie sună un prieten sau membru al familiei cu care să te aventurezi într-o lungă conversaţie care să te facă să uiţi de acest gest. Cel puţin pe moment. În cazul în care nu-ţi este utilă această metodă sănătoasă şi în continuare simţi nevoia sa consumi alcool, poţi spune că ai o relaţie problematică cu acesta.

Consumi alcool în timpul serviciului

Tranziţia la tele-muncă poate fi destul de grea, mai ales că eşti nevoit să înveţi noi metode de comunicare, să te adaptezi situaţiei şi, de ce nu, să te confrunţi cu lipsa productivităţii. Pentru că nu ai pe nimeni lângă tine care să-ţi atragă atenţia că ”bei la locul de muncă”, probabil vei fi tentat ca la prima oră a dimineţii să ai parte de un Irish coffee sau să desfaci o bere. Dacă începi să consumi alcool doar pentru că vrei să faci cumva să treacă mai repede timpul, acesta este un semn că te confrunţi cu o reală problemă.

Vrei să te opreşti, dar nu poţi

Probabil vei realiza că alcoolul îţi afectează viaţa într-un mod negativ şi-ţi vei dori ca lucrurile să revină la normal însă îţi va fi greu să te opreşti şi vei simţi nevoia să consumi măcar un pahar de vin. Poţi cere ajutorul fără niciun fel de jenă, mai ales dacă te confrunţi cu o situaţie fără precedent care poate fi destul de înfricoşătoare şi poate reprezenta o adevărată provocare.