Sărbătorile de iarnă – un prilej pentru ITS. Vezi simptomele uneia dintre cele mai des diagnosticate infecții sexuale

Chlamydia trachomatis - poate cauza o infecție cu transmitere sexuală ce poate avea ca și consecințe inclusiv infertilitatea la femei.
  • Publicat:
Sărbătorile de iarnă - un prilej pentru ITS. Vezi simptomele uneia dintre cele mai des diagnosticate infecții sexuale
Dacă ai primit diagnosticul de Chlamydia trebuie să anunți toți partenerii sexuali din ultimele 6 luni în vederea tratamentului! Foto: Shutterstock

În perioada sărbătorilor de iarnă și mai ales după, cabinetele medicilor ginecologi și ale medicilor urologi și medicilor dermatovenerologi sunt luate cu asalt. Așa cum probabil, ați ghicit, crește numărul pacienților cu boli cu transmitere sexuală. Una dintre cele mai des întâlnite infecții cu transmitere sexuală este cea cauzată de Chlamydia trachomatis.

 

Ai primit diagnosticul Chlamydia sau suspectezi că ai o infecție cu transmitere sexuală? Iată ce trebuie să știi. Chlamydia este o infecție cu transmitere sexuală (ITS) cauzată de Chlamydia trachomatis. Infectarea se poate face prin diverse căi: sex vaginal, sex oral ori sex anal.

Chlamydia – semne și simptome

Iată ce semnale apar în general în cazul infectării cu Chlamydia trachomatis. Atenție, simptomele sunt diferite la femei și la bărbați. La femei, aproximativ 75% dintre cele infectate cu Chlamydia trachomatis nu prezintă simptome. Usturimi la urinare, secreții vaginale nespecifice, dureri în zona pelvină și chiar sângerări după contactul sexual.

Simptome ale infecției cu Chlamydia trachomatis la bărbați

Dacă la femei trei sferturi nu au simptome, în cazul bărbaților procentul celor care nu prezintă disconfort sau semne și simptome în cazul infectării cu Chlamydia ajunge la jumătate. Iată ce semne apar: senzația de usturime la urinat, secreții uretrale, dureri în zona testiculelor, simptome ano-rectale.

De ce important să tratezi corect Chlamydia

Netratată infecția cu Chlamydia trachomatis poate duce chiar la infertilitate la femei, sarcină extrauterină, boală inflamatorie pelvină. Femeile însărcinate este bine să evite sexul neprotejat deoarece infecția cu Chlamydia poate da complicații atât în timpul sarcinii, iar infecția se poate transmite la bebeluș.  Și la bărbați, Chlamydia poate duce la complicații – aceștia au risc de orhiepididimită. Important, atât femeile cât și bărbații pot prezenta și artrită reactivă în urma infecției cu Chalamydia netratată. Medicii ginecologi atrag atenția că pacienții diagnosticați cu Chlamydia trebuie să anunțe toți partenerii sexuali din ultimele 6 luni în vederea testării și tratării de această infecție cu transmitere sexuală.

Sursă: Consultant de specialitate: dr. Oana Grigorie, medic ginecolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân