Sănătatea ți se citește pe chip! Semnul care poate ascunde o infecție în organism

  • Publicat:

Coco Chanel obișnuia să spună: „Natura îți dă chipul pe care‑l ai la 20 de ani. Viața îți modelează chipul pe care‑l ai la 30 de ani. Dar la 50 de ani ai chipul pe care‑l meriți”.

Eric Standop, unul dintre cei mai mari experţi internaţionali în citirea feţei și diagnoză, susține afirmația lui Coco Chanel și chiar o folosește ca motto al cărții Citirea feței. Cum să descifrezi o persoană după trăsăturile chipului.

Cu mii de ani în urmă, înainte de microscoape și de aparatura radiologică, citirea feței era metoda principală de diagnostic medical. De‑a lungul a mii de ani s‑au dezvoltat numeroase tradiții, de la diagnoza facială europeană la Ayurveda indiană și, desigur, sistemul chinez Mien Shiang.

În prezent, medicina integrativă, ce combină disciplina alopată (convențională) cu cele alternative, încorporează o serie de metode tradiționale de diagnostic și tratament, printre care și citirea feței, afirmă Eric Standop în cartea sa.

Însă autorul cărții subliniază în mai multe rânduri că orice indiciu observat trebuie confirmat de un medic. De asemenea, semnele stării de sănătate așa cum pot fi citite pe chip sunt semnificative dacă persistă, nu dacă sunt rezultatul unor nopți nedormite sau alergii.

Semne de pe față care pot indica probleme cu sănătatea

Cele 5 semne care indică posibile afecțiuni descrise de Eric Standop în cartea sa sunt:

Ochii apoși indică slăbirea nervilor și apar de cele mai multe ori la persoane care sunt triste, îngrijorate sau dezechilibrate emoțional ca urmare a unei traume. Mai pot să se manifeste schimbări frecvente de dispoziție afectivă sau alte tulburări afective.

Ochii încețoșați, care sunt un efect al ochilor apoși, pot să însemne un nivel scăzut de vitalitate și, astfel, o predispoziție ridicată către inflamație și infecții.

Pielea subțire, aproape transparentă în jurul ochilor poate fi determinată de somnul insuficient, dar mai poate să indice și modificări hormonale, alergii sau eczeme.

Ochii adânciți în orbite apar când depozitele de grăsimi din spatele acestora se micșorează, probabil din cauza unei boli grave, ce poate fi determinată numai în urma unui examen medical.

Cititorii de fețe asociază astfel de ochi cu un nivel foarte scăzut de energie și îi previn pe cei care au ochii adânciți în orbite să evite să se suprasolicite. Asocierea dintre adâncirea ochilor în orbite și tâmplele scobite poate să reprezinte o situație ce pune viața în pericol.

Buzele umflate, amândouă sau doar una dintre ele, indică adesea o reacție alergică la alimente, băuturi sau cosmetice, în special dacă umflarea lor este însoțită de simptome precum ochi lăcrimoși, inflamarea mucoaselor și înroșirea pielii.

O inflamare persistentă fără o cauză clară impune o consultație medicală, deoarece poate fi un simptom de tulburări neurologice sau, când buza de jos este umflată și plină de cruste roșii sau albe, un prim stadiu al unui anumit cancer de piele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Senior Editor - Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă