Sa combatem durerea cu Aspirin de la Bayer si CSID!

Adevarul este ca atunci cand intelegi un fenomen medical, accepti mai usor simptomele, le gasesti rostul si depasesti panica. Acesta a fost principalul mesaj al talentatilor medici care si-au unit fortele impotriva durerii cu aliati puternici precum Baye
  • Publicat:
Sa combatem durerea cu Aspirin de la Bayer si CSID!
Sa combatem durerea cu Aspirin de la Bayer si CSID!

Dr. Raluca Hera (ginecolog), dr. Armand Frasineanu (neurolog), dr. Georgiana Tache (medic recuperare) si talentatul star TV Wilmark au facut front comun cu cele aproape 300 de participante active, cititoare fidele CSID, militante fervente impotriva durerii, suferintei si imbolnavirii. Chiar daca nu am rapus durerea pentru totdeauna, macar ne-am fortificat la maximum caile de atac in cazul crizelor nemiloase ce ne influenteaza dispozitia, eficienta si calitatea vietii cotidiene. N-am iertat nici un tip de durere, asa ca am disecat cu sange rece cefaleea si migrena, durerile reumatice si de spate, pe cea menstruala si in general durerea pelviana de cauza ginecologica,  durerile acute sau cronice ale aparatului osteoarticular. Iar medicii prezenti la seminarul nostru ne-au explicat de a fir a par mecanismele producerii durerii si cum putem s-o combatem eficient. Iar Wilmark a punctat in final cu cea mai placuta metoda de prevenire a durerii –  terapia prin dans si miscare.

Elimina inteligent orice disconfort!
Daca dr. Armand Frasineanu ne-a lamurit exact ce este durerea si cum actioneaza de fapt analgezicele, dr. Raluca Hera (consultatii on-line de pe www.ginecologie.r) a abordat o tema de larg interes pentru doamnele si domnisoarele prezente in sala – durerea pelvina, un simptom extrem de frecvent in randul femeilor, caruia i-am identificat impreuna cauzele si principiile de tratatament. Dr. Georgiana Tache (medicalcare.ro) ne-a pus la punct cu ultimele noutati din domeniul fizioterapiei in tratarea durerilor de la nivel osteoarticular –  termoterapia, hidroterapia, diatermia, electroterapia, laserterapia si kinetoterapia. Tot dna dr. Tache ne-a atras atentia si asupra importantei miscarii, precum si a lucrurilor simple, cum ar fi  autoobservare a corpului. „Pozitiile vicioase in care dormim, conducem sau lucram la birou combinate cu sedentarismul genereaza in timp probleme la nivelul coloanei.
Le putem insa evita si corecta rapid.”

In final, Wilmark ne-a surprins cu atitudinea optimista  pe care ne-a incurajat s-o abordam in situatia in care ne confruntam cu o durere. Proaspatul tatic ne-a povestit care este dupa parerea lui secretul starii de buna dispozitie in America de Sud – muzica, miscarea, dansul. Si cum la scoala lui de dans are elevi de toate varstele, de la 5 la 80 de ani, Wilmark considera ca miscarea sistematica incalzeste articulatiile, asigura o forma buna fizica, dar si o stare de spirit excelenta. Iar pentru exemplificarea celor spuse, Wilmark ne-a propus ad hoc un Cha Cha Cha generator instantaneu de zambete, veselie si stare zen molipsitoare.

Text: OANA CUZINO    Foto: VICTOR CIUPULIGA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cat de
Cat de "eco" este sa fii "eco"?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”