Remedii pentru durerile de spate. Nu te costă nimic!

Durerile de spate sunt cele mai frecvente, mai ales în era în care mulți angajați aleg să lucreze de acasă. Iată ce să faci pentru îmbunătățirea posturii.
  • Publicat:
Remedii pentru durerile de spate. Nu te costă nimic!
Remedii pentru durerile de spate. Nu te costă nimic!

Conceptul de „work from home”, adică să lucrezi de acasă, a devenit unul destul de popular, motiv pentru care multe persoane au început să se confrunte și cu durerile de spate severe. Pentru a-ți menține o postură corectă și sănătatea coloanei vertebrale, există câteva trucuri pe care le poți integra în viața de zi cu zi.

Durerile de spate sunt cele mai frecvente, mai ales în era în care mulți angajați aleg să lucreze de acasă. Trebuie să recunoaștem că postura la birou nu este întotdeauna cea mai potrivită, motiv pentru care se pune foarte multă tensiune asupra coloanei vertebrale. În continuare, îți prezentăm câteva lucruri pe care le poți face pentru a asigura sănătatea coloanei vertebrale.

Exerciții pentru spate și yoga

Yoga ar trebui să facă parte din stilul nostru de viață, iar asta pentru că ajută la tonifierea mușchilor, în special când vine vorba de mușchii spatelui. De asemenea, menține o circulație sangvină asupra musculaturii și ajută la rejuvenarea fibrelor musculare.

Pauzele de la birou

Știm că este greu să eviți să petreci foarte mult timp pe scaun, la birou, dar pauzele frecvente pot îmbunătăți postura și astfel eviți durerile asociate.

Dieta

Surprinzător sau nu, obiceiurile alimentare nesănătoase care presupun consumul grăsimilor saturate ar trebui evitate. Ideal ar fi să optezi să urmezi o dietă mediteraneană, bogată în antioxidanți, fructe și legume de sezon și nuci și alune.

Evită să ridici greutăți

Chiar dacă mergi la sală pentru că îți dorești să te menții, află că multe dintre leziunile spatelui sunt o consecință a exercițiilor cu greutăți, mai ales dacă nu faci încălzirea așa cum trebuie.

Ai grijă la kilogramele în plus!

Un stil de viață sedentar duce la apariția durerilor de spate, dar și la apariția kilogramelor în plus. Un indice de masă corporală normal te ajută să ai mai multă flexibilitate și un corp mai puternic și echilibrat.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Care sunt beneficiile mâncatului încet
Care sunt beneficiile mâncatului încet
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân