O femeie și-a pierdut parțial vederea din cauza unei greșeli majore pe care o fac multe persoane

O femeie de 41 de ani din Marea Britanie și-a pierdut vederea la ochiul stâng după ce a contractat o infecție gravă din cauza lentilelor de contact.
  • Publicat:
O femeie și-a pierdut parțial vederea din cauza unei greșeli majore pe care o fac multe persoane

O femeie în vârstă de 41 de ani din Marea Britanie a avut parte de o experiență tragică. Ea și-a pierdut vederea la ochiul stâng din cauza unei infecții grave provocate lentilele de contact. Evenimentul, care a fost detaliat în New England Journal of Medicine ilustrează pericolele asociate cu igiena inadecvată a lentilelor de contact.

Simptome ale infecției

Femeia, ale cărei nume nu a fost dezvăluit, a început să prezinte simptome precum sensibilitate la lumină, dureri ale ochiului și vedere încețoșată. A declarat că obișnuiește să nu își scoată lentilele de contact nici când înoată, nici când face duș. Acest obicei a fost crucial în dezvoltarea infecției sale.

Doctorul Lanxing Fu de la Spitalul din Manchester, care a tratat-o, a observat că femeia a avut dificultăți mari în a-și ține ochii deschiși în timpul examinării medicale. După teste detaliate, s-a confirmat că femeia suferea de o infecție severă numită Keratită amibiană, cauzată de un parazit găsit în apă netratată, sol și aer.

Tratament pentru infecția provocată de lentilele de contact

Chiar și cu tratament medical adecvat, care a inclus administrarea de medicamente pentru infecții oculare, femeia nu și-a mai putut recăpăta vederea complet la ochiul stâng. Totuși, după o perioadă, femeia a efectuat un transplant parțial de cornee. Această procedură a redus durerile și a îmbunătățit semnificativ vederea.

Keratita amibiană este o afecțiune rară dar severă. Aceasta este caracterizată prin inflamația corneei din cauza unui parazit numit Acanthamoeba. Simptomele includ durerea intensă a ochiului, sensibilitatea la lumină, vedere încețoșată, ochi roșii și senzație de disconfort persistent.

Specialiștii recomandă cu tărie ca persoanele care poartă lentile de contact să evite expunerea acestora la apă, inclusiv în piscine, dușuri sau băi fierbinți. Aceste medii pot conține bacterii și paraziți care pot cauza infecții grave ale ochiului.

Sursă – https://www.thesun.co.uk/news/9539286/woman-blind-parasite-eye-showering/

Sursă foto – FabrikaPhoto  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc