Muzica invinge atacul cerebral

Atacul cerebral se poate solda cu finaluri dintre cele mai apoteotice, insa ne vom referi in cele ce urmeaza la pacientii care in urma unei astfel de experiente dureroase au ramas “doar” cu dificultati in vorbire.
  • Publicat:
Muzica invinge atacul cerebral
Muzica invinge atacul cerebral

Atacul cerebral se poate solda cu finaluri dintre cele mai apoteotice, insa ne vom referi in cele ce urmeaza la pacientii care in urma unei astfel de experiente dureroase au ramas „doar” cu dificultati in vorbire.

Ritmul si formularile sablon ale melodiilor preferate se pare ca sunt cele care fac diferenta, potrivit specialistilor nemti, care sustin ca piesele pe care le ascultau cel mai mult inainte de atacul cerebral ii poate ajuta pe acesti pacienti sa-si revina mai usor.

De-a lungul experimentelor efectuate, s-a observat ca fredonarea melodiilor familiare ii ajuta cel mai mult sa articuleze cuvinte, memoria de lunga durata fiind si ea implicata in acest proces.

Pierderea abilitatilor lingvistice este o problema comuna in randul persoanelor care au supravietuit unui episod de apoplexie si carora le-a fost afectata emisfera cerebrala stanga.

In aceste cazuri, emisfera dreapta, responsabila cu urechea muzicala, de cele mai multe ori ramane neafectata.

Studiile arata cum cantatul stimuleaza zone din emisfera cerebrala dreapta sa preia functia vorbirii din zonele afectate.

Citeste si: Acumularile galbui de pe pleoape anunta un risc crescut de infarct

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân