Motivul TERIFIANT pentru care trebuie să urinezi înainte de a pleca cu mașina la drum lung

Există un motiv mult mai sinistru pentru care ar trebui să urinezi înainte de a pleca la drum, altul față de evitarea disconfortului unei vezici pline.
  • Publicat:
Motivul TERIFIANT pentru care trebuie să urinezi înainte de a pleca cu mașina la drum lung
Foto: envato

Mulți dintre noi am fost atenționați să urinăm înainte de a pleca de acasă într-o călătorie cu mașina, în primul rând pentru a evita opririle de pe drum. Însă, există un motiv mult mai sinistru pentru care ar trebui să urinezi înainte de a pleca la drum, altul față de evitarea disconfortului unei vezici pline.

Într-un video postat pe TikTok, care a strâns 980.000 de vizualizări, un medic a explicat că în caz de accident ai șanse mai mari de supraviețuire dacă ai vezica goală, iar asta pentru că organul, similar unui balon, se dezumflă atunci când urinezi.

„Dacă faci un accident de mașină cu o vezică plină ești mai predispus la ruptura peretelui abdominal, ceea ce poate fi devastator pentru că poate produce decesul”, a spus medicul pe contul @medexplained2you.

În plus, medicii avertizează în nenumărate rânduri ca nu este bine să stăm cu vezica plină pentru că se pot acumula bacterii dăunătoare care pot duce ulterior la infecții urinare.

Simptomele infecțiilor urinare sunt:

  • dureri sau senzație de arsură la urinare
  • nevoia de a urina mai des decât de obicei pe timpul nopții
  • urină tulbure sau cu un miros puternic
  • nevoia bruscă de a urina sau urgentă
  • nevoia de a urina mai mult
  • sânge în urină
  • dureri în zona inferioară a abdomenului sau dureri în zona lombară
  • febră sau temperatură mai mică de 36 grade Celsius

Evoluție, Complicații

Evoluție: este de cele mai multe ori favorabilă, dar dependentă de localizarea infecției urinare și de caracterul complicat sau necomplicat și mai ales de terapia aplicată.

Complicații: cele mai frecvente sunt: cronicizarea, supurații renale și perirenale, septicemie, insuficiență renală acută și cronică

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân