Simptomele TĂCUTE care indică diabetul. Pot fi depistate în timp ce faci sex

Diabetul afectează milioane de persoane la nivel global și produce probleme serioase cu tensiunea arterială, dar multe persoane nu știu că simptomele pot fi subtile.
  • Publicat:
Simptomele TĂCUTE care indică diabetul. Pot fi depistate în timp ce faci sex
Foto: envato

Diabetul afectează milioane de persoane la nivel global și produce probleme serioase cu tensiunea arterială, dar multe persoane nu știu că simptomele pot fi subtile. Diabetul de tip 2 este acela în care organismul nu produce suficientă glicemie pentru a regla insulina sau celulele organismului nu reacționează corespunzător la insulină.

Pe lângă simptomele pe care deja le cunoaște, precum setea accentuată, senzația de oboseală, slăbirea și vederea încețoșată, există alte simptome care pot fi observate în timp ce faci sex.

Disfuncția sexuală

Pentru mulți bărbați diagnosticați cu diabet de tip 2, disfuncția erectilă poate fi un simptom comun și supărător. Nivelul crescut al glicemiei poate afecta vasele de sânge și sistemul nervos, făcând dificilă obținerea unei erecții în timpul sexului. Disfuncțiile sexuale pot apărea și în rândul femeilor, rezultând libidoul scăzut și dificultatea de a se lubrifia.

Piele mai închisă la culoare în jurul gâtului

Dacă observi în jurul gâtului zone mai închise la culoare acestea ar putea indica diabetul. Același semn este valabil și pentru subraț, iar afecțiunea poartă numele de acanthosis nigricans. Pacienții cu diabet de tip 2 experimentează acest simptom din cauza nivelului crescut de insulină din sânge, ceea ce face ca celulele pielii să se reproducă mai rapid.

Infecții recurente

Atunci când ai diabet, sistemul imunitar este slăbit din cauza glicemiei crescute, ceea ce înseamnă că celule albe care luptă împotriva infecțiilor ajung greu în sânge. Vei experimenta frecvent:

  • infecții vaginale
  • infecții urinare
  • infecții la nivelul pielii

Iritabilitatea

Brusc ți se schimbă dispoziția și te simți iritat? Aceste schimbări de dispoziție pot fi un semn al diabetului nediagnosticat. Diabetul poate impacta rapid dispoziția.

Respirație cu miros fructat

Atunci când respirația ta are un miros fructat, acesta ar putea fi un alt semn al bolii și apare atunci când organismul nu este capabil să folosească insulina pentru a produce energie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân