La ce vârstă este bine să îţi faci o asigurare privată de sănătate

  • Publicat:
La ce vârstă este bine să îţi faci o asigurare privată de sănătate

Dacă nu te-ai asigurat până acum, între 25 şi 30 de ani ai vârsta optimă pentru încheierea unei asigurări private de sănătate, potrivit experţilor din domeniu.

După această vârsta predispoziţia la diferite boli, precum afecţiunile cardiovasculare, diabetul şi obezitatea, este tot mai des întâlnită în rândul populaţiei.

Desigur, în ofertele asiguratorilor prezenţi pe piaţa din România, asigurat poţi fi încă de la vârsta de 6 luni, dar – având în vedere costul unei astfel de măsuri suplimentare de siguranţă medicală – e nevoie de sprijinul financiar al părinţilor. Şi asta pentru că o asigurare medicală individuală pentru un bebeluş pleacă de la 5,2 lei pe zi, la Metropolitan Life.

Românii care intenţionează să încheie o asigurare individuală cu beneficii medicale de la Metropolitan Life au mai multe opţiuni: ExtraMED, cu trei pachete distincte de beneficii, in functie de nivelul sumei asigurate pentru care optează, UltraMED –  asigurare de boli grave sau Life Cover Plus, care le oferă mijloacele financiare pentru a avea acces la un tratament adecvat pentru diagnosticul primit.
De asemenea, clienţii MetropolitanLife pot ataşa diverse clauze suplimentare medicale la orice alte asigurări cu componentă de protecţie şi economisire.

Găsiţi mai jos beneficiile oferite de asigurarea de sănătate ExtraMED: 
● beneficiu în caz de spitalizare, intervenţie chirurgicală şi convalescenţă ca urmare a unei îmbolnăviri sau accident,
● protecţie financiară extinsă pentru restul familiei,
● beneficiu pentru anestezie, terapie intensivă,
● beneficii extra-spitaliceşti: transport cu ambulanţa, vizită medicală post-spitalizare la domiciliu, diagnosticare post-spitalizare,
● protecţie financiară în caz de afecţiuni grave,
● telediagnostic – a doua opinie medicală transmisă de medici specialişti din SUA
● protecţie financiară în caz de fracturi şi arsuri ca urmare a unui accident.

O asigurare individuală precum ExtraMED – disponibilă în trei pachete: Silver, Gold şi Platinum – se încheie pe o durată de 1 an, contractul putând fi reînnoit pe o durată maximă de 10 ani. Prima de asigurare este constantă pe toată durata contractului.

Atenţie, vârsta asiguratului influenţează în mod direct prima aferentă asigurării pentru că riscul de îmbolnăvire creşte proporţional.

Astfel, un adult de 30 de ani care achiziţionează pachetul Silver de la ExtraMED plăteşte o primă anuală de 826 lei (69 lei / lună). Pentru pachetul Gold, prima este de 1.221 lei (102 lei/lună), iar pentru Platinum de 1.616 lei (135 lei /lună).
Când ajunge la vârsta de 35 de ani, aceeaşi persoană va achita la achiziţionarea pachetului Silver, prima anuală de 1.206 lei (101 lei/lună). Pentru pachetul Gold – 1.792 lei (150 lei/lună), iar pentru Platinum – 2.377 lei (aprox 200 lei/lună). La 45 de ani, aceeaşi persoană va achita o primă anuală de 1.716 lei pentru un pachet Silver, adică 143 lei/lună.

Acest material face parte din campania “Sănătatea-i cel mai bun prieten” susţinută de Metropolitan Life.
Urmăreşte campania şi pe Facebook.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”