În ce situații este obligatoriu să mergi la medic pentru durerea de cap

Durerile de cap sunt nu doar enervante, ci pot fi și periculoase, motiv pentru care este important să înțelegi când este absolut obligatoriu să mergi de urgență la medic.
  • Publicat:
În ce situații este obligatoriu să mergi la medic pentru durerea de cap

Durerile de cap sunt o constantă în viața noastră. De la migrene crâncene la dureri surde care nu te lasă să îți vezi de viață și până la dureri ușoare și enervante, nu există persoană care să nu le fi simțit de-a lungul vieții.

Conform health.harvard.edu, 50% dintre oameni experimentează dureri de cap cel puțin o dată pe lună, 15% cel puțin o dată pe săptămână, iar 5% în fiecare zi sau aproape în fiecare zi. Cu toate acestea, doar o mică parte dintre aceștia merg la medic, deoarece majoritatea durerilor de cap sunt relativ ușoare și dispar de la sine sau cu ajutorul unui analgezic disponibil fără prescripție medicală, cu odihnă sau după o noapte bună de somn. Dar ce se întâmplă cu durerile de cap care sunt severe, apar frecvent sau nu răspund la medicamentele pentru durere disponibile fără prescripție medicală?

Deși durerile de cap sunt destul de rar simptome ale unor boli mai grave, ar trebui să mergi la medic dacă ai dureri de cap frecvente, dacă acestea îți afectează capacitatea de a funcționa sau dacă ai un model existent de dureri de cap care se schimbă într-un fel anume. 

Mergi mai întâi la mediul de familie, care îți poate recomanda un specialist, fie el neurolog sau de altă disciplină, în funcție de natura durerilor de cap. 

Tipuri de durere de cap care ar trebui să te trimită urgent la medic

Deoarece următoarele simptome ar putea indica o problemă de sănătate gravă, mergi imediat la medic dacă experimentezi vreuna:

  • durere de cap bruscă și care se simte ca o lovitură;
  • durere de cap însoțită de febră;
  • durere de cap însoțită de convulsii;
  • durere de cap persistentă după o lovitură în zona capului;
  • durere de cap însoțită de confuzie sau pierdere a conștienței;
  • durere de cap împreună cu durere în ochi sau ureche;
  • durere de cap severă, în condițiile în care anterior nu ai avut probleme cu durerile de ca;
  • durere de cap care te incapacitează.

Reține că ar trebui să mergi întotdeauna la medic cu copiii care au dureri de cap recurente, în special atunci când durerea apare noaptea sau este prezentă când copilul se trezește dimineața.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân