Grupa sangvină care te predispune bolilor cardiovasculare. Ce e de făcut

Nu ne putem alege grupa sangvină, dar putem aduce modificări semnificative în stilul de viață pentru a preveni bolile cardiovasculare. Iată care sunt cele mai periculoase!
  • Publicat:
Grupa sangvină care te predispune bolilor cardiovasculare. Ce e de făcut
Foto: pixabay

Bolile cardiovasculare se numără printre principalele cauze de deces la nivel global. Știm deja că stilul de viață poate impacta bolile de inimă, dar din păcate și factorii genetici joacă un rol semnificativ. Dacă îți ajustezi stilul e viață, ești activ și strict în privința a ceea ce mănânci poți reduce colesterolul rău cu până la 25%-30%. În schimb, factorii gentici, istoricul familiei și îmbătrânirea sunt ireversibile. Iată cum este asociată grupa sangvină cu bolile cardiovasculare.

Grupa sangvină asociată bolilor cardiovasculare

Grupele de sânge A, B sau AB sunt cele mai periculoase în contextul bolilor cardiovasculare. Nu avem cum să ne schimbăm grupa sangvină, dar este bine să știm care sunt factorii de risc la care suntem expuși. Pentru acestea, ideal este să ținem evidența valorilor colesterolului și tensiunii arteriale astfel încât să adoptăm un stil de viață mai sănătos, să renunțăm la fumat, să facem sport și să mâncăm bine.

Fă sport!

Activitatea fizică este crucială pentru prevenirea bolilor de inimă, chiar și atunci când nu ești predispus genetic la ele. Se recomandă în fiecare săptămână un antrenament intens care să pună inima în mișcare, să te ajute să menții o greutate optimă, dar și să reduci nivelul tensiunii arteriale.

Nu fuma!

Fumatul este unul dintre factorii responsabili bolilor cardiovasculare. 20% dintre cazurile de boli coronariene sunt cauzate de fumat.

Urmează o dietă sănătoasă pentru inimă

Nu îți poți modifica grupa sangvină, dar poți modifica stilul alimentar. Concentrează-te asupra dietei mediteraneene, deoarece aceasta abundă în fructe și legume, cereale integrale, nuci, semințe, fibre și ulei de măsline extra-virgin. Incorporează în alimentație leguminoase și produse precum tofu sau tempeh pentru a înlocui carnea roșie în special.

Verifică-ți nivelul colesterolului

Colesterolul crescut poate duce la infarct sau accident vascular cerebral așadar, asigură-te că ai un nivel optim și că după vârsta de 20 de ani îl verifici mai des, indiferent dacă ești predispus sau nu la boli cardiovasculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân