Ger extrem – cum te îmbraci

După ce ne-am plâns de lipsa zăpezii şi de temperaturile ridicate, pe bună dreptate, iată că a venit gerul năprasnic. Ne-a luat pe toţi prin surprindere. Întrebare deloc surprinzătoare: Eu cu ce mă îmbrac?
  • Publicat:
Ger extrem – cum te îmbraci
După ce ne-am plâns de lipsa zăpezii şi de temperaturile ridicate, pe bună dreptate, iată că a venit gerul năprasnic. Ne-a luat pe toţi prin surprindere. Întrebare deloc surprinzătoare: Eu cu ce mă îmbrac?
 
Înainte de toate aş vrea să menţionez că nu este chiar atât de frig. În România, s-au înregistrat temperaturi mult mai scăzute, spre exemplu în 1942, termometrul a arătat “– 38,5” grade C, la Bod, judeţul Braşov. Cea mai scăzută temperatură pe glob s-a înregistrat în Antarctica “– 89,2 grade C”, în 1983. Aşadar, să ne încălzim sufletele şi să alegem haine speciale.
 
Iată câteva sfaturi pentru aceste zile: 
 

Îmbracă-te în straturi

Poartă câteva straturi de haine subţiri şi nu doar haine groase. Astfel se izolează mai bine căldura corpului, iar pe măsură ce te încălzeşti, poţi da uşor un pulover jos.
Ţine cont de tipul de activitate pe care îl desfăşori. Dacă va fi o zi activă, vei merge la schi, vei înlătura cu lopata zăpadă în faşa casei, vei alerga nu te înfololi cu prea multe haine. De la efort temperatura organismului creşte uşor, evită să transpiri. Dacă se anunţă o zi sedentară, nu umblaţi “dezbracăţi”. Protejaţi-vă în mod corespunzător picioarele, mâinile, gâtul şi capul.

Încălţăminte izolatoare

În magazinele specializate, găsiţi cizme sau ghete speciale pentru zăpadă. Verificaţi cu atenţie talpa – să fie cât mai “înaltă”. Interiorul trebuie să fie din material sintetic sau din lână – acestea menţin căldura, spre deosebire de bumbac. Puteţi să le achiziţionaţi cu o jumătate de număr sau chiar un număr mai mari pentru a avea posibilitatea de a purta şosete.
 

Şoşete pentru iarnă

Atunci când îţi îngheaţă picioarele, nici nu mai contează ce îmbrăcăminte porţi. Aşadar, acordaţi o atenţie specială piciarelor. Nu sunt recomandate şosetele din bumbac, ci cele din lână. De asemenea, nu este recomadat să purtaţi şosete strâmte ce v-ar putea “opri” circulaţia. Şoşetele pentru schi lungi sunt perfecte.
 

Grosimea contează

Alegeţi un palton gros, ori o jachetă groasă în zilele geroase.

E vremea pentru indispensabili

Vă aduceţi aminte din copilărie de izmene? Ei bine, acum găsiţi din alte materiale. Recunoscute pentru căldura pe care o emană în contact cu pielea sunt produsele din lână Merino.

Cu căciula pe cap

E timpul să lăsaţi fudulia. Este timpul pentru o căciula.  Capul menţine căldura în corp, aşadar protejaţi-l.

Cu mănuşi

Sunt de evitat mănuşile cu degete scurte. Este important să acoperim mâinile atunci când suntem afară.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”