Dr. Yasser Aboudan: Ce este vertijul? Mai este permis zborul cu avionul? 

Vertijul poate fi agravat în timpul călătoriilor cu mașina , avionul sau vaporul.
  • Publicat:
Dr. Yasser Aboudan: Ce este vertijul? Mai este permis zborul cu avionul? 
Dr Yasser Aboudan , foto arhivă

Vertijul reprezintă falsa senzație de deplasare a obiectelor în jurul pacientului. Acesta poate fi caracterizat ca fiind o tulburare de echilibru ce este formată din vertijul neurogen și vertijul otigen. Am dezbătut subiectul cu dr. Yasser Aboudan, Medic specialist O.R.L, Estetică facială minim invazivă, Rinoplastie, Chirurgie endoscopică rinosinuzală.

 

CSÎD: Din ce cauze se poate instala vertijul?

Dr. Yasser Aboudan: De cele mai multe ori vertijul este cauzat de probleme ale urechii interne, deoarece receptorii aflați la nivelul urechii interne informează permanent creierul asupra poziției capului și corpului în spațiu, permitțând echilibrarea conștientă.

CSÎD: Cât de des poate să apară vertijul?

Dr. Yasser Aboudan: Vertijul poate să apară în momentul în care receptorii de echilibru de la nivelul urechilor interne: dreapta sau stânga nu acționează în mod egal.

Vertijul poate fi însoțit și de greață, vomă, transpirații

CSÎD: Cum poate schimba calitatea vieții vertijul?

Dr. Yasser Aboudan: Afecțiunile vertiginoase au un impact major asupra calității vieții pacienților respectivi. Vertijul acut sau cronic este invalidant, provoacă imposibilitatea desfășurării activității profesionale, absența de la locul de muncă și implicit costuri economico-sociale mari.

CSÎD: Atunci când se instalează vertijul, mai sunt și alte simptome?

Dr. Yasser Aboudan: De cele mai multe ori vertijul este însoțit de fenomene neurovegetative, precum greață, vărsături, transpirații sau paloare. Acestea pot speria persoana aflată în criză de vertij. Totodată poate conduce la teama de a mai ieși singur din casă.

Cum se simte zborul cu avionul în caz de vertij

CSÎD: Persoanele care suferă de vertij mai pot zbura cu avionul?

Dr. Yasser Aboudan: Zborul cu avionul poate fi pentru mulţi o experienţă neplăcută. De la frică până la diverse afecţiuni, toate ne pot schimba starea de sănătate în timpul unei călătorii sau în vacanţă. În timpul decolării şi aterizării avionului, mulţi oameni se plâng de dureri de urechi greu de suportat.  Pot apărea ameţeli, stări de vertij, ţiuituri la nivelul urechilor şi în cazurile severe în care presiunea este foarte mare. Pot apărea chiar rupturi de timpan.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân