Doctor Cezar, analiza pentru rezistența la insulină despre care mulți medici nu vorbesc. „Slabii cu burtă au risc metabolic mai mare”

Pe data de 22 aprilie, Doctor Cezar a susținut în București cea de-a doua ediție a conferinței „Ia-ți sănătatea în propriile mâini”
  • Publicat:
Doctor Cezar, analiza pentru rezistența la insulină despre care mulți medici nu vorbesc. „Slabii cu burtă au risc metabolic mai mare”
Foto: Doctor Cezar

Pe data de 22 aprilie, Doctor Cezar a susținut în București cea de-a doua ediție a conferinței „Ia-ți sănătatea în propriile mâini”, ocazie cu care a putut oferi participanților sfaturi despre sănătate, nutriție și sport, pentru a-i putea ajuta să-ți îmbunătățească calitatea vieții, să-și găsească echilibrul și să elimine cât mai multe obstacole din calea sănătății lor.

În prima parte a conferinței Doctor Cezar a reamintit cauzele diabetului, dar și cum funcționează glucoza și grăsimea din corp. De asemenea, specialistul a menționat că există o analiză pe care mulți medici nu o recomandă pacienților și care poate fi făcută online, fără nicio cheltuială.

Doctor Cezar: „Obezul are capacitatea să depoziteze energia pe el”

„Diabetul, chiar și cel de tip 2, care apare din cauză că există un surplus de materie primă la nivelul celulelor, stimulează creșterea glicemiei. Glucoza este cel mai rapid combustibil care poate fi folosit. Grăsimea are mai multă energie în ea, însă arde mai greu și atunci când ești în fight or flight, ai nevoie de glucoză în mușchi să poți fugi. Diabetul vine din cauză că trăim într-o lume a abundenței și consumăm mult prea multe calorii care nu reușesc să intre în celulă. Primul pas se numește rezistența la insulină.

Se zice că există o predispoziție din familie, dar din familie nu luăm doar genele, ci și comportamentul față de viață. Diabetul începe cu stadiul de pre-pre-diabet. Slabii cu burtă au risc metabolic mai mare. Chiar în spital cât am lucrat, accidente vasculare și infarct miocardic nu aveau obezii, pentru că obezul are capacitatea să depoziteze energia pe el, însă slabul cu burtă o duce pe organe și circulă în corp. Rezistența la insulină se calculează prin indicele HOMA, analiză pe care o puteți calcula și online. Nu mulți medici dau această analiză”, a spus Doctor Cezar în timpul conferinței „Ia-ți sănătatea în propriile mâini”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”