De ce trebuie să-ți schimbi costumul de baie de fiecare dată când ieși din piscină

Află de ce trebuie să-ți schimbi costumul de baie de fiecare dată când ieși din piscină. Riști o infecție vaginală!
  • Publicat:
De ce trebuie să-ți schimbi costumul de baie de fiecare dată când ieși din piscină
Foto: shutterstock

Multe femei aleg ca după ce petrec timp în piscină, să stea la soare să se usuce. Experții avertizează că nu este deloc indicat să stăm cu bikini uzi pe noi pentru prea mult timp pentru că ne putem confrunta cu o infecție vaginală neplăcută care ne poate strica vacanța.

Din păcate, bacteriile tânjesc după condiții de umezeală și căldură, iar dacă stai cu slipul umed prea mult timp, nu faci altceva decât să favorizezi apariția lor.

Potrivit Tia Guster, medic obstetrician și ginecolog, „costumele de baie sunt mediul perfect pentru apariția candidozei”, dar și a bacteriilor, iar asta pentru că „zona intimă este o zonă umedă, călduță și lipsită de lumină”.

Așadar, dacă ții costumul de baie umed pentru prea mult timp pe tine, te poți confrunta cu un musafir nepoftit în vacanță: infecție vaginală.

Care sunt simptomele care semnalează o infecție vaginală?

Infecția vaginală poate fi cauzată de prezența bacteriei Candida albicans care poate duce la apariția unor simptome neplăcute precum:

  • mâncărime și iritație la nivelul vulvei și vaginului -vulva este partea externă a zonei genitale, în timp ce vaginul reprezintă canalul interior
  • senzație de arsură, în special în timpul sexului sau în timpul urinării
  • durere vaginală sau usturime
  • iritație vaginală
  • secreție vaginală densă, albă, fără miros, cu un aspect similar brânzei cottage
  • secreție vaginală apoasă

Specialiștii menționează că un alt simptom mai poate fi și sângerarea vaginală, care apare atunci când situația este înrăutățită.

Cum se tratează?

Din fericire, acest tip de infecție se tratează rapid, cu ajutorul tratamentelor și medicamentelor precum creme sau tablete antifungice, care să amelioreze iritațiile. Simptomele ar trebui să dispară într-o săptămână-două de la începerea tratamentului, scrie NHS.

Dacă ai o infecție recurentă, mai mult de patru ori pe ani, atunci tratamentul trebuie ținut pentru o perioadă mai lungă de timp, undeva la șase luni.

Cum poate fi prevenită?

Atunci când mergi la plajă ideal ar fi să te schimbi într-un costum de baie uscat după ce ai ieșit din piscină. De asemenea, zi de zi, încearcă să porți haine și lenjerie intimă lejeră, precum pantaloni scurți largi, rochii, fuste, astfel încât aerul să circule.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân