De ce te dor genunchii și coloana vertebrală când plouă? Explică dr. Tarek Nazer

Umiditatea intensifică durerile musculare și articulare. Ce este de făcut?
  • Publicat:
De ce te dor genunchii și coloana vertebrală când plouă? Explică dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer, medic Ortopedie-Traumatologie, specialist în chirurgie artroscopică, foto arhivă

Din cauza schimbărilor climaterice, indiferent de anotimp ne confruntăm cu diferențe mari de temperaturi de la o zi la alta. Asta o simțim chiar și la nivelul oaselor și mușchilor. La propriu. Am stat de vorbă pe acest subiect cu medicul Tarek Nazer, Ortopedie-Traumatologie, specialist în chirurgie artroscopică

 

CSÎD: Cum poți face față schimbărilor meteorologice din punct ortropedic și nutrițional fără să resimți dureri articulare?

Dr. Tarek Nazer: Schimbările climaterice intensifică durerile articulare, din cauza temperaturilor scăzute, a umidității și a modificărilor de presiune atmosferică. Persoanele care suferă de probleme articulare se confruntă cu rigiditate și dureri acute.

Durerile articulare se activează în anumite condiții meteo

CSÎD: Care este legătura dintre schimbările de temperatură și apariția durerilor articulare?

Dr. Tarek Nazer: Legătura dintre schimbările meteorologice și apariția durerilor articulare este legată în principiu de modificarea presiunii atmosferice deoarece atunci când aceasta se modifică, se schimbă și presiunea din interiorul articulațiilor.

CSÎD: Explicați, vă rugăm.

Dr. Tarek Nazer: Studiile au demonstrat faptul că tendoanele, mușchii, oasele și țesutul au densități diferite, se contractă diferit la schimbările de temperatură, și de aceea când presiunea atmosferică se modifică, baroreceptorii din terminațiile nervoase aflați în articulație sunt supuși presiunii cauzând astfel întinderi ale ligamentelor, mușchilor și tendoanelor și în consecință durere.

CSÎD: Care sunt cele mai afectate zone și ce afecțiuni se acutizează la modificările climaterice  și umiditate?

Dr. Tarek Nazer: Fiecare articulație poate ascunde o mulțime de afecțiuni diferite, ale oaselor, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Dintre cele mai afectate articulații putem menționa genunchiul, șoldul, mâna și coloana vertebrală.

Artrita, artroza se intensifică când afară este umezeală

CSÎD: Ce fenomen meteo poate da aceste simptome?

Dr Tarek Nazer: Umiditatea intensifică cel mai mult durerile celor care prezintă deja o formă de artroză sau artrită.

CSÎD: De ce ?

Dr. Tarek Nazer: Se întâmplă asta, deoarece articulațiile deja afectate prezintă un dezechilibru al lichidului synovial dând un răspuns inflamator, iar umiditatea stimulează durerea din cauza expansiunii capsule articulare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân