Cum să nu uiți să faci analizele și testele de sânge obligatorii

În cadrul „Ghidului complet de consultații periodice” sunt menționate sfaturi despre importanța prevenției bolilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să nu uiți să faci analizele și testele de sânge obligatorii
Monica Rădulescu om de comunicare, a hotărât să-și dedice activitatea profesională în scopul informării femeilor despre importanța sănătății femeilor. Foto: arhivă

Monica Rădulescu om de comunicare, a hotărât să-și dedice activitatea profesională în scopul informării femeilor despre importanța sănătății femeilor după ce prietena ei Cristina și-a pierdut viața în lupta cu cancerul uterin. De curând, a lansat un e-book gratuit pentru informarea femeilor „Ghid complet de consultații periodice”. Am aflat de la Mădălina Preda, professional organizer, cum să ne organizăm eficient mersul la analizele de bază.

Analizele și testele de sânge de bază sunt de folos pentru a identifica la timp eventualele dereaglări. Însă multă lume nu ajunge la analizele de bază căci nu are timp. Ei bine, cu o bună organizare, timpul se dilată. Și cu o listă de priorități bine pusă la punct.

La ce ajută un calendar de perete

Iată cum să ne facem timp pentru toate consultațiile necesare de-a lungul anului.Cum să începi: Cumpără-ți un calendar de perete (de preferat, împărțit pe luni), care te va ajuta foarte mult. De ce un calendar? De ce să nu notezi în telefon? ”Sigur că și telefonul îți este de folos. Poți seta o alarmă ca să faci programarea sau să îți pui reminder pentru ziua consultației. Calendarul te mai poate ajuta să ai consultațiilor la care trebuie să ajungi” menționează Mădălina Preda.

Economisim bani din timp pentru investigații, analize medicale, lucrări stomatologice

Pe lângă lipsa timpului, lipsa banilor este un motiv foarte serios pentru care nu ajungem la analize, teste medicale, stomatolog. Mădălina Preda explică: ”De exemplu, dacă știi că în luna iulie trebuie să ajungi la dentist, pui bani deoparte în avans pentru consultația respectivă. Dacă ai nevoie de analize mai scumpe, atunci trebuie să planifici bugetul cu mai mult timp înainte. Foarte important de reținut aici este faptul că vorbim despre prevenție, nu despre urgențe”.

 

Gruparea analizelor este foarte eficientă

Nimănui, cel mai probabil nu îi place să meargă pe la medici, clinici, ”n” investigații. Mai ales când nu e o problem arzătoare. Din nou, buna organizare este soluția pentru a economisi timp. ”Poți maximiza eficiența dacă grupezi analizele, adică îți programezi mai multe analize în aceeași zi, ca să scapi de stresul de a pierde timp pe drum în repetate randuri. Sigur că asta funcționează dacă specialitățile sunt în aceeași clinică, deci e bine să alegi clinica în funcție de ce analize ai de făcut” a mai explicat organizatorul professional.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân