Cum să nu te reapuci de fumat: 14 paşi pe care trebuie să îi urmezi

Fumatul este povara la care se înhamă tot mai mulţi oameni în căutarea unui respiro efemer. Unii dintre ei au fost atât de afectaţi de acest viciu, încât au colapsat definitiv. Această epidemie nocivă se clasează pe locul secund într-un top al cauzelor generatoare de moarte, la mică distanţă de bolile cardiovasculare.
Cum să nu te reapuci de fumat: 14 paşi pe care trebuie să îi urmezi

Fumatul este povara la care se înhamă tot mai mulţi oameni în căutarea unui respiro efemer.

Unii dintre ei au fost atât de afectaţi de acest viciu, încât au colapsat definitiv.

În fapt, această epidemie nocivă se clasează pe locul secund într-un top al cauzelor generatoare de moarte, la mică distanţă de bolile cardiovasculare.

Totodată, studiile arată că mai mult de jumătate dintre românii care vor să se lase de acest viciu nu reuşesc, iar explicaţia specialiştilor de la Asociaţia Română de Hipnoză este că oamenii cred, în mod eronat, că problema lor este fumatul, când, de fapt, cauza este una mai adâncă.

„Fumatul este efectul, niciodată cauza. Mulţi fumează pentru că sunt nervoşi, stresaţi, alţii pentru că se simt singuri. Unii fumează de bucurie iar alţii de plictiseală. Fiecare are motivele sale. Există o tehnică pe care o aplicăm deja de foarte mulţi ani şi care şi-a dovedit în nenumărate cazuri eficienţa. Aceasta presupune identificarea prin metode hipnotice pe care oricine le poate învăţa, a cauzei profunde, personale, emoţionale şi, de cele mai multe ori, ascunsă minţii fumătorului.

Odată descoperită cauza, ajutăm apoi să se producă descărcarea emoţională, iar nevoia fumătorului se va diminua semnificativ. Totuşi, chiar dacă nevoia dispare sau se reduce foarte mult, este foarte important ca acea persoană să-şi menţină vie dorinţa de a nu se apuca din nou de fumat. Ca acest lucru să se producă efectiv, fostul fumător poate urma 14 paşi care-i va întipări în subconştient avantajele vieţii de nefumător şi-l va menţine pe noul drum”, declară Angela Nuţu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

14 sfaturi ca să nu te reapuci de fumat

Pagina 1 din 15
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice