Cum puteţi evita îmbolnăvirea cu coronarovirus? Iată recomandările autorităţilor

Marea majoritate a persoanelor infectate cu noul coronavirus se află în China. 4.409 oameni sunt oficial infectaţi până la această oră dintre ei 107 au decedat.
Cum puteţi evita îmbolnăvirea cu coronarovirus? Iată recomandările autorităţilor
Cum puteţi evita îmbolnăvirea cu coronarovirus? Iată recomandările autorităţilor, foto Shutterstock

În ultimele zile, subiectele principale ale jurnalelor de ştiri din toată lumea se învârt în jurul infecţiei cu noua tulplină de coronavirus, 2019-nCoV, descoperită în ianuarie 2020 în Wuhan, China, de către cercetătorul Leo Poon, virusolog la School of Public Health din cadrul Universităţii din Hong Kong. CDC recomandă populaţiei să evite călătoriile neobligatorii către provincia Hubei, China, inclusiv Wuhan.

Cu sau fără voia noastră, datorită canalelor media şi mai ales a reţelelor sociale suntem martori în direct a ceea ce înseamnă răspândirea unei boli infecţioase. Coronavirusurile sunt un grup de virusuri zoonotice comune în rândul animalelor, dar care se pot răspândi şi la oameni. Conform datelor prezentate de Center for Systems Science and Engineering (CSSE) de la Universitatea John Hopkins până în prezent, sunt infectaţi cu coronarovirus 4.247 oameni, dintre care 107 au decedat ca urmare a complicaţiilor, iar 63 sunt vindecaţi total.

Harta cazurilor de pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus. 4 cazuri confirmate în Europa!

Majoritatea covârşitoare a persoanelor infectate cu coronavirus se află în China 4.409 persoane sunt declarate oficial până la această oră.
În Europa autorităţile au raportat până acum ajuns în Franţa (3 cazuri) şi în Germania (1 pacient). Restul persoanelor care s-au prezentat la spital şi au fost depistate cu noul coronavirus sunt 8 din Hong Kong, 8 din Thailanda, 6 din Macau, 5 din Austrialia, 5 din Singapore, 5 din Taiwan, 5 din Statele Unite ale Americii, 4 din Japonia, 4 din Malaysia, 4 din Corea de Sud, 2 din Vietnam, 1 din Cambodgdia, 1 din Canada, 1 din Coasta de Ivoar, 1 din Nepal, 1 din Sri Lanka.

Cum se poate evita îmbolnăvirea cu coronarovirus

Iată recomandările oficiale ale Centres for disease control and prevention (CDC) pentru călători.

  • CDC recomandă călătorilor să evite călătoriile neobligatorii către provincia Hubei, China, inclusiv Wuhan.
  • Să se evite contactul cu oameni bolnavi.
  • Să se evite contactul cu animale sănătoase sau bolnave, pieţe de animale, dar şi produse care provin de la animale (cum ar fi carnea crudă)
  • A se acoperi cu un şerveţel nasul şi gura atunci când tuşeşti, strănuţi.
  • Spălaţi-vă mâinile des cu apă şi săpun, cel puţin pentru 20 de secunde. Dacă nu se poate folosiţi dezinfectate de mâini pe bază de alcool.
  • Călătorii cu probleme de sănătate şi în special călătoriii în vârstă trebuie să discute cu medicul curant înainte de a călători către Wuhan deoarece se supun riscului de îmbolnăviri grave.

Ce măsuri trebuie să ia persoanele care au călătorit în provincia Hubei şi au semnele infecţiei cu noul coronavirus

Toate persoanele care au călătorit în provincia Hubei, din China, inclusiv Wuham în ultimele 14 zile şi se simt bolnave şi au febră, tuse, dificultăţi de respiraţie trebuie să meargă la doctor. Nu însă înainte de a suna şi spune despre călătoria în zona afectată de coronoravirus.

Acestea trebuie să evite contactul cu alte persoane şi să nu mai călătorească până nu au acordul medicului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi
Senior Editor și Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile ... citește mai mult
Recomandare video
Dieta pentru tiroidă