Cum prevenim infecția urinară? 4 reguli de aur

Din fericire, există câteva reguli de bază care ne pot ajuta să prevenim infecția urinară și este foarte important să înțelegem că obiceiurile pe care le avem pot reprezenta un risc.
  • Publicat:
Cum prevenim infecția urinară? 4 reguli de aur
Foto: shutterstock

Pentru femei, infecția urinară este o problemă frecvent întâlnită și, așa cum bine știm, odată ce te-ai confruntat cu un episod trebuie să te aștepți și la următoarele. 30%-44% dintre femei se confruntă cu un al doilea episod de infecție urinară la doar șase luni de la prima experiență. Din fericire, există câteva reguli de bază care ne pot ajuta să prevenim infecția urinară și este foarte important să înțelegem că obiceiurile pe care le avem pot reprezenta un risc în acest sens.

Cum prevenim infecția urinară?

Urinează când simți nevoia și fă-o des

Această afecțiune apare atunci când bacteriile ajung în tractul urinar prin uretră așadar, dacă organismul îți semnalează că este timpul să mergi la toaletă, nu amâna momentul pentru că aceste bacterii se multiplică. Prin urinare îndepărtezi bacteriile din sistem. Se recomandă să mergi la toaletă din șase în șase ore astfel încât bacteriile să nu se dezvolte în vezică.

Bea multă apă

Este foarte important să fii hidratat pentru a evita o potențială infecție urinară. Pe lângă faptul că vezica se umple mai des și simți nevoia să urinezi frecvent, apa diluează urina. Un studiu din 2018 publicat în JAMA Internal Medicine arată că femeile cu infecție urinară recurentă care consumau 1.5L de apă zilnic timp de un an se confruntau mai rar cu această problemă. Nu se știe exact ce cantitate de apă ar putea ține la distanță infecțiile urinare, dar se recomandă să consumăm zilnic între șase și opt pahare de apă.

Șterge-te din față în spate

Atunci când mergi la toaletă, acest obicei învățat încă din copilărie este benefic pentru sănătatea tractului urinar, iar asta pentru că principala bacterie care produce infecțiile urinare este Escherichia coli (E. coli), care se regăsește în jurul anusului.

Urinează înainte și după ce faci sex

Când faci sex crește riscul de infecție urinară în rândul femeilor, pentru că accidental se pot transmite bacterii în uretră. În plus, uretra femeilor este mai scurtă față de cea a bărbaților, iar riscul de infecție este de 30 de ori mai mare. Urinarea atât înainte cât și după actul sexual previne această afecțiune.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân