CSID: Jos celulita!

Sfaturi pentru a scapa de celulita.
  • Publicat:
CSID: Jos celulita!
CSID: Jos celulita!

As dori sa aflu cum pot scapa de celulita. Am 21 de ani, 1,70 m si 56 kg si, desi nu sunt grasa, am pe picioare asa numita coaja de portocala. As dori sa scap si de burtica. Si daca nu cer prea mult, cum pot reduce vergeturile? Am cateva pe spate deoarece am crescut brusc in inaltime. Multumesc mult si felicitari pentru tot ceea ce faci, esti un adevarat exemplu.

In cazul tau, se pare ca vergeturile si celulita sunt determinate hormonal din pacate si, in timp, se vor estompa cu cat te vei stabiliza si tu hormonal. Pentru burtica, fa zilnic abdomene, timp de 10-15 minute. Trebuie sa faci mereu sport, sa te hidratezi si sa duci o viata sanatoasa.

Caderea parului la copii

Am o nelamurire foarte mare, iar doctorii imi dau fel si fel de diagnosticuri. Am o fetita de 2 ani si 8 luni. De la un an, ii cade foarte mult par fiind nevoita sa o tund de foarte multe ori. Acum i-au iesit si niste pete albe in varful capului. Plange de durere, nu mai mananca, vomita intruna, ii da sangele pe nas, iar uneori se innegreste dintr-o data la fata. Unde sa ma duc? Ce sa fac? Ce credeti ca ar putea fi? Va rog sa imi raspundeti urgent.

Mergeti la Spitalul de copii Marie Curie, B-dul C-tin Brancoveanu, nr. 14-20, Bucuresti, la un internist bun, eventual la un neurolog. Bafta!

Copilul meu s-a lovit la cap

Copilul meu in varsta de 2 ani a alunecat in baie. A alunecat pe spate si s-a lovit la cap. Am fost cu el la medic, dar acesta nu si-a dat interesul: mi-a spus ca daca nu a vomat si nu a lesinat nu are nimic. Vreau sa va mai spun ca atunci cand a cazut a facut un cucui foarte mare care i-a trecut dupa 4 zile prin masaj. Ce credeti ca ar fi bine sa fac?

Intr-un fel medicul are dreptate – investigatia necesara ar fi o radiografie sau o tomografie. Dar asta inseamna iradiere si e bine sa fie evitata la copii. Daca cucuiul s-a retras in 4 zile, copilul nu are alte semne si simptome, inseamna ca nu este ceva grav.

Sterilizarea la femei

Am si eu o intrebare in legatura cu legarea trompelor. Care sunt urmarile acesteia?

Ai raspuns detaliat la aceasta intrebare pe site-ul www.ginecologie.ro.

Cearcane intense

Ma numesc Flori, am 14 ani si am niste cearcane oribile. Cand am fost la medic, mi s-a spus ca e din cauza ciclului menstrual, dar trebuie sa existe un remediu, macar sa le mai reduca din intensitate. Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra!

Probabil ca cearcanele tale sunt fie congenitale, daca prezinta si mama sau una dintre bunici, fie ai o anexita sau afectiune la nivel renal. Bea mai multa apa -1,5 l pe zi,  fa-ti zilnic dimineata un masaj usor cu varful degetelor in jurul ochilor dinspre exterior inspre nas, usor, eventual cu o crema anticearcan de la farmacie. Bafta!

Polipi nazali

Cum se trateaza polipii nazali?

Tratamentul depinde de varsta si dezvoltarea vegetatiilor adenoide. Chirurgical sau local – aerosoli, inhalatii, fizioterapie asociata in cazul complicatiilor sau altor afectiuni, cum ar fi sinuzita.

Cum sa slabesc ?

Ma numesc Mirela, am 11 ani si 11 luni, 1,52 m si 69 kg. Ce pot face pentru a slabi? Nu vreau sa stie nimeni ca tin o cura (eu totusi ma simt bine in pielea mea). Vreau sa se vada doar rezultatele si o mica schimbare in alimentatia mea. Ce imi recomandati?

Mai multa miscare si fara dulciuri! Aceasta este solutia in cazul copiilor. Daca simti nevoia de ceva dulce, mananca fructe, chiar si din cele mai calorice – prune, struguri, dar si mult pepene rosu sau galben.

Dimineata, evita cerealele si mananca un ou fiert cu un sandvis din graham si sunca de pui, ceai indulcit cu putina miere, la pranz ciorba sau supa de pui, friptura de pui sau peste, legume, orez sau un cartof la cuptor cu putin unt, in alta zi paste integrale cu rosii proaspete. La desert, alege fructe, seara – branzica de casa sau telemea cu rosii, un mar sau o nectarina taiata felii.

Cum scapi de excesul de piele

Prietenul meu a reusit sa slabeasca de la 115 kg la 80, dar a ramas cu urme de la slabit si pielea intinsa, mai ales la burta. Stiti cum ar putea reusi sa scape de surplusul de piele fara operatie? 

Poate face terapie prin radiofrecventa (ultrasunete) care actioneaza asupra colagenului si fibrinei tisulare, contractand fibrele si efectul este de compactare, „strangere” si nivelare a pielii la cabinetele de medicina estetica. Oricum, cu timpul, vergeturile mai dispar. Trebuie sa faca si sport, abdomene in special pentru intarirea musculaturii, imbunatatind si pielea de pe abdomen.

Am nascut la 26 de saptamani!

Am 28 de ani si pe data de 25.11.07 am ramas insarcinata pentru prima data, sarcina a mers bine, exceptie facand faptul ca in lunile decembrie (2007) si februarie (2008) am fost racita. Nu am luat nici un medicament. La ecografia de 24 de saptamani, doctorii au spus ca totul este in regula cu exceptia arterei pulmonare care nu a putut fi vizualizata.

Am fost trimisa la un alt specialist si acolo mi-au spus ca bebe are „stenoza accentuata de artera pulmonara imediat la originea acesteia dupa emergenta din conul arterei pulmonare”. Pe timpul sarcinii, am luat acid folic, Elevit, iar apoi Tardiferon fol pana cand s-a descoperit stenoza.

La 26 de saptamani, mi s-a provocat nasterea si am adus pe lume un baietel care la examenul radiologic s-a depistat ca are atelectazie pulmonara, pneumopatie congenitala. Dupa ce am nascut, mi-a aparut o pilozitate excesiva pe gat si pe barba. Ce pot sa fac in acest sens? De ce a aparut si cum pot scapa de ea? Astept raspuns!

Sa-ti traiasca baietelul! Afectiunea pulmonara a bebelusului are doua cauze – o data este cea congenitala – stenoza, care insa in timp poate evolua si in sensul compensarii, dar trebuie monitorizata, iar in al doilea rand faptul ca ai nascut mult prea devreme: la 26 de saptamani in loc de 40!

Exact aceasta este prima consecinta: atelectazia pulmonara, plamanii nu sunt suficient formati, ei se maturizeaza abia in ultimele 4 saptamani. Dar nu te mai framanta, va fi bine! Cu ajutorul medicilor buni, e adevarat. Nu imi spui insa de ce a fost nevoie de provocarea nasterii atat de devreme?

Ce alte probleme ai avut? Ce greutate si inaltime ai? Cat ai luat in greutate in timpul sarcinii? Ai ovare polichistice? Acest hirsutism pe care il semnalezi poate fi reversibil, dispare ca si cloasma la 3-9 luni dupa ce ai nascut. Daca nu, apeleaza la epilare definitiva si monitorizeaza-ti ovarele ecografic.

Citeste si Cum scapam de vergeturi?
                  Ala Bala Portocala
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”