Consumă aceste 3 fructe înainte de culcare pentru a obține un somn de calitate

A avea un somn de calitate este incredibil de important pentru sănătatea ta generală. Descoperă fructele care vor contribui la calitatea somnului tău dacă alegi să le consumi zilnic, înainte de culcare!
  • Publicat:
Consumă aceste 3 fructe înainte de culcare pentru a obține un somn de calitate
Consumă aceste 3 fructe înainte de culcare pentru a obține un somn de calitate Sursa foto: Shutterstock

Activitățile și responsabilitățile de zi cu zi sunt duse la bun sfârșit datorită somnului de calitate. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că insomnia este cea mai des întâlnită tulburare de somn din întreaga lume. Pentru a preveni apariția acestor tulburări ale somnului, poți încerca să consumi unul dintre cele trei fructe ideale pentru obținerea unui somn de calitate. Citește mai departe pentru a descoperi ce ar trebui să pui în coșul de cumpărături în cazul în care ai probleme cu adormirea.

  1. Tot ceea ce mănânci înainte de culcare îți poate afecta somnul

Ceea ce decizi să mănânci, indiferent de oră, îți va afecta sănătatea. Iar atunci când te pregătești de culcare, este important să eviți orice aliment care are un conținut ridicat de zahăr sau grăsimi. Acestea necesită multă energie pentru ca organsimul tău să le poată procesa, lucru care poate duce la un somn agitat.

Consumul de alimente bogate în fibre determină un somn profund, în timp ce grăsimile saturate și zahărul pot fi asociate cu un somn agitat și neliniștitor.

De asemenea, alimentele vegetale integrale te pot ajuta să dormi mai liniștit și să te împiedice de la a te trezi în plină noapte.

Alimentele integrale pe bază de plante, bogate în carbohidrați, inclusiv fibre, pot stimula eliberarea de serotonină, ajutându-te să ațipești rapid și să dormi bine pe tot parcursul nopții. Fructele, în general, sunt o sursă bună de fibre, în special merele, perele și fructele de pădure.

  1. Banane

Potasiul este un mineral și un electrolit esențial de care corpul uman are nevoie pentru ca inima să funcționeze corect.

Bananele sunt bogate în potasiu, care ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale și la reducerea nivelului de stres înainte de culcare.

Bananele sunt, de asemenea, bogate în alte minerale și vitamine care te vor ajuta să dormi mai liniștit pe tot parcursul nopții.

Aceste fructe conțin nutrienți precum potasiu, magneziu, triptofan și vitamine pentru a promova somnul. Triptofanul este un aminoacid esențial pentru producerea serotoninei, un hormon care induce somnul. Serotonina funcționează împreună cu melatonina, un alt hormon care menține ciclul somn-veghe reglat, astfel încât să te simți somnoros la ore regulate și să te trezești la aceeași oră în fiecare dimineață.

  1. Cireșe

Melatonina, prezentă în cireșe, este hormonul care promovează un somn de calitate. Pe lângă cireșe, există și alte fructe care sunt o sursă bună de melatonină, iar printre acestea se numără rodiile, roșiile și căpșunile.

Cireșele conțin cantități mari de melatonină și pot fi consumate într-un smoothie înainte de culcare.

Consumul de cireșe proaspete sau uscate sau consumul unui pahar mic de suc de cireșe mărește nivelul de melatonină din organism, ceea ce te va ajuta să adormi mai ușor.

  1. Kiwi

Kiwi-ul este o sursă excelentă de vitamina C și este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății inimii. În plus, acest fruct poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea sănătății digestive. Kiwiul are, de asemenea, rezultate excelente în studiile privind îmbunătățirea somnului.

Cercetările arată că un kiwi te poate ajuta să adormi rapid și mai profund. Deși kiwi nu este o sursă directă de melatonină, este o sursă de serotonină, care este un precursor al melatoninei.

Surse: bestlifeonline.com, wellandgood.com, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân