Constipația și 7 motive pentru care nu poți merge zilnic la toaleta

Află care sunt cele șapte motive posibile pentru care cineva poate suferi de constipație cronică și cum ar putea fi tratată aceasta.
  • Publicat:
Constipația și 7 motive pentru care nu poți merge zilnic la toaleta
Constipația și 7 motive pentru care nu folosești zilnic toaleta Sursa foto: Envato

Constipația este o problemă comună pentru mulți oameni, indiferent de vârstă sau sex. Dacă te confrunți cu această problemă, este important să înțelegi că există multe motive posibile pentru aceasta.

În cele ce urmează, vom discuta despre 7 motive pentru care ești constipat tot timpul.

1. Dieta necorespunzătoare

Dieta ta joacă un rol important în modul în care funcționează sistemul tău digestiv. Dacă mănânci alimente bogate în grăsimi și zaharuri rafinate și nu consumi suficiente fibre, acest lucru poate duce la constipație. Fibrele ajută la menținerea unui tranzit regulat și la menținerea nivelului de umiditate adecvată în scaun.

2. Consumul insuficient de apă

Deși poate părea evident, consumul insuficient de apă poate duce la deshidratare și constipație. Apa ajută la menținerea nivelului adecvat de umiditate în scaun și ajută la curățarea colonului.

3. Lipsa de activitate fizică

Un stil de viață sedentar poate duce la probleme digestive, inclusiv la constipație. Activitatea fizică ajută la menținerea peristaltismului optim al intestinului și poate stimula eliminarea fecalelor.

4. Anumite medicamente

Unele medicamente, cum ar fi anumite antidepresive, antispastice și medicamentele pentru durere, pot duce la constipație. Dacă ești îngrijorat cu privire la efectele secundare ale medicamentelor tale, discută cu medicul tău.

5. Boli și afecțiuni

Anumite boli, cum ar fi sindromul de colon iritabil sau boala Crohn, pot duce la constipație. De asemenea, anumite afecțiuni ale sistemului endocrin, cum ar fi hipotiroidismul sau diabetul zaharat, pot fi asociate cu constipație.

6. Ignorarea reflexului de defecație

Ignorarea reflexuluide a defeca poate duce la constipație. Acest lucru poate fi cauzat de obiceiuri nesănătoase sau de teama de a utiliza toaletele publice.

7. Stresul

Stresul poate duce la constipație prin alterarea peristaltismului intestinal și prin schimbarea obiceiurilor alimentare.

Principalele simptome ale constipației sunt:

  • dificultate la defecație
  • încordare pentru a defeca
  • mai puțin de 3 scaune pe săptămână
  • scaun nodular, uscat sau dur

Alte simptome includ:

  • durere și crampe în abdomen
  • senzație de balonare
  • greaţă
  • pierderea poftei de mâncare

Constipația poate fi cauzată de o varietate de factori, de la dieta la medicamente și stilul de viață sedentar. Dacă ești îngrijorat de constipația cu care te confrunți, discută cu medicul specialist pentru a determina cauza și pentru a primi soluții adecvate.

Surse: bestlifeonline.com, my.clevelandclinic.org, medicalnewstoday.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân