Constipația: 5 semne că trebuie să mergi la medic

Constipația se poate transforma foarte ușor într-o problemă serioasă, iar cel mai neplăcut lucru cu care vine la pachet este durerea.
  • Publicat:
Constipația: 5 semne că trebuie să mergi la medic
Foto: pexels

Constipația se poate transforma foarte ușor într-o problemă serioasă, iar cel mai neplăcut lucru cu care vine la pachet este durerea. În același timp, poate fi și un semnal de alarmă care indică faptul că te confrunți cu o problemă serioasă la nivelul colonului. Iată care sunt simptomele care te trimit de urgență la medic.

Constipația: semne care te trimit la medic

Dureri abdominale severe

Constipația poate fi foarte inconfortabilă, iar dacă durerea persistă și se agravează trebuie neapărat să mergi la medic. Pe scurt, urgența este reprezentată de durere.

Sângerezi

Dacă atunci când ieși la toaletă observi și urme de sânge, cel mai probabil te vei gândi la prezenta hemoroizilor, dar de fapt aceasta ar putea fi prima manifestare a cancerului colorectal. Bineînțeles, există și alte motive precum fisuri anale, hemoroizi sau boli inflamatorii intestinale.

Nu ai ieșit la toaletă o săptămână

Se întâmplă ca pacienții în vârstă să treacă prin aceste situații și necesită ajutorul unui specialist care ca aplica niște proceduri specifice.

Constipația și febra

Constipația în sine nu produce febră, dar dacă aceasta este prezentă, mergi de urgență la medic. Este posibil ca acesta să fie semn că te confrunți cu diverticulită, reprezentată de punguțe de mucoasă care se pot forma pe colon.

Te confrunți cu vărsături

În această situație colonul îți transmite că este blocat și ai nevoie imediată de tratament.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân