Conectarea cu natura: 5 beneficii incredibile pentru sănătate

  • Publicat:
Conectarea cu natura: 5 beneficii incredibile pentru sănătate

Cercetările demonstrează că petrecerea timpului în natură reduce depresia, crește energia și încurajează chiar celulele anti-cancer să lupte împotriva bolii. Când suntem afectați emoțional sau ne simțim rău, avem senzația că suntem deconectați de lumea din jurul nostru. Petrecerea timpului în aer liber ne ajută să ne reamintim cât de totul este interconectat și poate fi o sursă excelentă de vindecare. Mințile sănătoase susțin corpuri sănătoase, iar petrecerea chiar și a câtorva minute în aer liber poate reduce riscul de boli cronice, de hipertensiune și depresie.

Iată doar câteva dintre beneficiile pentru sănătate pe care le are petrecerea timpului în natură:

Scade tensiunea arterială

Petrecerea timpului în natură a fost demonstrat că reduce tensiunea arterială diastolică, iar oamenii de știință cred că acest lucru are legătură cu substanțele chimice produse de copaci. În Japonia, mulți oameni practică ceea ce se numește „baia în pădure”, care implică petrecerea timpului în pădure și inhalarea tuturor compușilor organici de susținere a sănătății produși acolo.

Stimulează sistemul imunitar

Nu este surprinzător faptul că persoanele care petrec mai mult timp în natură au tendința de a avea un sistem imunitar mai puternic. De aceea, mulți profesioniști în domeniul sănătății încurajează părinții să își lase copiii să se joace afară în noroi, deoarece expunerea sănătoasă la microbi întărește sistemul imunitar la vârste fragede. În plus, expunerea la soare este cea mai bună modalitate de a obține vitamina D, un nutrient vital pentru menținerea sănătății.

De asemenea, respirarea aerului proaspăt poate reduce șansele de a suferi de boli respiratorii, inclusiv astm. Permițând copiilor să se joace afară îi ajutăm să-și întărească plămânii și să reducă riscul de îmbolnăvire.

Reduce Anxietatea

Stresul și anxietatea au simptome fizice, cum ar fi palpitațiile și palmele transpirate. Conform principiilor psihologiei pozitive, conectarea cu natura reduce producția hormonului de stres cortizol. În funcție de circumstanțele vieții tale, atât statul în liniște, cât și activitățile desfășurate în aer liber pot reduce stresul.

Oferă mai multă energie

Astăzi, din ce în ce mai mulți oameni trăiesc în medii complet separate de natură. Petrecem cea mai mare parte a timpului în birouri climatizate, departe de spațiul în care am petrecut cea mai mare parte a istoriei umane. Studiile recente sugerează că toți oamenii au o predispoziție să caute natura, deoarece, ca specie, aceasta este mediul cu care suntem cel mai familiarizați.

Nu este surprinzător faptul că petrecerea timpului în natură ar putea avea un efect revigorant asupra majorității oamenilor. Acest lucru se datorează în principal aerului proaspăt, care ascute simțurile și crește fluxul de oxigen către creier. Câteva respirații profunde în aer liber te pot trezi și te pot face să te simți pregătit să înfrunți ziua.

Reduce depresia

Unele dintre cele mai remarcabile cercetări privind legătura dintre natură și starea de bine se referă la conexiunea dintre depresie și timpul petrecut în aer liber. Conform unui studiu realizat de Universitatea Stanford, beneficiile pentru sănătate mintală includ o reducere a simptomelor de depresie și o scădere a riscului viitoarelor tulburări. În timp ce oamenii de știință nu sunt încă siguri de motivele acestui fenomen, există dovezi substanțiale că sentimentul de conectare cu natura influențează reglarea emoțională.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân