Dan Prediger: importanţa jocului în natură VIDEO By CSID

Copiii au nevoie de joacă în aer liber, de conexiune cu natura, mai ales în această eră a digitlizării şi a tehnologizării în care şi joaca s-a mutat pe tabletă şi telefon.
  • Publicat:
  • Actualizat:
În urmă cu mii de ani Artistotel spunea că „cei care îi educă pe copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viaţă. De aceea pe lângă viaţă, dăruiţi copiilor şi arta de a trăi bine, educându-i”. De atunci şi până acum s-au făcut sute, poate chiar mii de cercetări care susţin această afirmaţie, mai ales în cazul educaţiei timpurii. Am stat de vorbă cu Dan Prediger, consultant educaţional, promotorul educaţiei în natură, fondatorul primei grădiniţe cu sediul în pădure. Cu o experienţă de peste 9 ani în educaţie, cu peste 500 de părinţi consiliaţi în alegerea grădiniţei şi peste 50 de grădiniţe consiliate despre cum îşi pot desfăşura activităţile educaţionale în natură ( în ultimii 3 ani), Dan Prediger susţine acest tip de educaţie.
 
Care sunt beneficiile pentru copii, cum îi pregăteşte acest fel de educaţie pentru viaţă, cât de important este modelul pe care îl oferă părintele, dar şi implicarea pe care acesta trebuie să o aibă în joaca educativă din natură, cum pot fi înlocuite jocurile pe tabletă cu joaca în natură, la toate aceste întrebări şi multe altele veţi găsi răspunsuri în interviul următor.
 
Şi, da, mergeţi cu copiii în natură! Este cea mai bună pregătire pentru viaţă!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult