Cele mai sănătoase obiceiuri și trucuri utile prin care îți poți îmbunătăți în mod natural vederea

  • Publicat:
Cele mai sănătoase obiceiuri și trucuri utile prin care îți poți îmbunătăți în mod natural vederea

Zilnic petrecem tot mai mult timp în fața monitoarelor, iar lipsa obiceurilor sănătoase contribuie pe nevăzute la dezvoltarea afecțiunilor oculare. Câteva trucuri utile merită introduse în rutina ta zilnică pentru a-ți păstra o vedere optimă.

Ecranele telefoanelor și tabletelor, munca la birou în fața monitorului sau timpul petrecut pe canapea în fața televizorului, toate acestea îți afectează în timp vederea.

Înainte de a da fuga la farmacie, atunci când vederea ta a scăzut din cauze ce ar fi putut fi evitate, este bine de știut că tu poți face mai mult pentru sănătatea ochilor tăi prin câteva soluții simple, dar eficiente, care pot intra în rutina ta zilnică.

Soluții pentru menținerea unei vederi optime:

Antrenament pentru ochii tăi

Mușchii oculari sunt formați dintr-un mușchi intern (ciliar) din jurul cristalinului și câțiva mușchi externi. Prin urmare, mușchii oculari pot fi antrenați prin exerciții simple ce mențin vederea optimă. Unul sau două exerciții oculare pot face parte din rutina ta zilnică de dimineață:

– Focalizarea obiectelor îndepărtate. Încearcă să te uiţi mai des în depărtare, în pauzele pe care le iei de la calculator/ecran. Focalizarea privirii pe obiectele îndepărtate antrenează, odihnește și întărește mușchii oculari, susținând vederea.

– Dacă muncești în fața unui calculator, poți constata cu uimire că nu clipești suficient de des. În acest caz, medicii recomandă clipitul „forțat” sau conștient, adică atunci când îți amintești, încearcă să clipești mai des, pentru a ajuta la răspândirea secreţiei lacrimale la nivelul globului ocular.

Poți face mai mult pentru ochii tăi

Meniul sănătos și nutritiv, bogat vitaminizat, igiena ochilor, pauzele și odihna necesară, dar și cele câteva exerciții pe care le poți face zilnic, toate acestea pot susține considerabil o vedere optimă. Vezi mai multe detalii aici.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc