Cele mai frecvente sângerări

Nu ignoraţi sângerările anormale, chiar dacă sunt minore. Dacă se repetă, puteţi observa că hemoleucograma este modificată. În plus, unele anunţă maladii grave.
  • Publicat:
Cele mai frecvente sângerări
Cuprins
  1.  
  2.  

Nu ignoraţi sângerările anormale, chiar dacă sunt minore. Dacă se repetă, puteţi observa că hemoleucograma este modificată. În plus, unele anunţă maladii grave.

Sângerarea nazală este printre cele mai frecvente sângerări. În cazul copiilor, 99% dintre aceste sângerări apar din cauza microtraumatismelor pe care şi le produc singuri. Poate apărea şi în urma unei infecţii a mucoasei, care determină uscare şi apariţia crustelor, dar şi în cazul rinitelor alergice.

Dacă sângerarea însă se produce în spatele nasului şi nu la nivelul mucoasei, care se observă cu ochiul liber, poate trăda prezenţa unei leucemii, aşadar mergeţi la medic. În cazul adulţilor, măsurarea tensiunii arteriale este obligatorie, deoarece şi creşterile peste valorile normale pot provoca astfel de manifestări.

Sângerările anale sunt şi ele foarte frecvente. Apar la persoanele care suferă de constipaţie sau care au bolul fecal de dimensiuni exagerate. Nici acestea nu trebuie ignorate deoarece produc infecţii.

Dar dacă observaţi sânge roşu în scaun doar proctologul poate să vă dea diagnosticul – fisuri anale sau hemoroizi. Există însă cazuri când astfel poate fi depistată inclusiv o afecţiune oncologică.

Sângerările vaginale au multiple cauze. La un control ginecologic, medicul va încerca să elimine o cauză infecţioasă, apoi vă va recolta un frotiu pentru examenul Papanicolau. În felul acesta, testul poate sugera specialistului dacă mai departe este nevoie de o biopsie sau nu. Examenul anatomopatolgic se efectuează ca să fie exclusă o afecţiune oncologică, respectiv cancerul de col uterin sau de corp uterin.

Sângerările gingivale sunt, de asemenea, de luat în seamă, dacă nu sunteţi însărcinată, situaţie în care hormonii din cele 9 luni le provoacă. Motivul? Indică primul stadiu al bolii parodontale. În acest moment, maladia este perfect curabilă. Cel mai bine ar fi să apelaţi la un laser dentar pentru detartraj şi sterilizarea zonei. Din cauza bolii parodontale puteţi ajunge la pierderea danturii.

Citeşte şi: Tipuri de sângerări uterine anormale

Probleme ginecologice: sângerări suspecte, chisturi ovariene şi endometrioză

Nu înghiţiţi sângele în timpul sau în urma intervenţiilor la dentist! Vă poate afecta stomacul!

 

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Prevenţia este medicina viitorului
Prevenţia este medicina viitorului
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân