Cel mai eficient tratament pentru accidentul vascular cerebral

Prof. univ. dr. Gheorghe Iana, medic primar radiologie și imagistică medicală, detaliază care este cel mai bun tratament pentru accidentul vascular cerebral, fie acesta ischemic sau hemoragic.

„Un tratament pentru accidentul vascular cerebral de ultimă oră este terapia endovasculară, o metodă rapidă și nonchirurgicală. De acest tratament poate beneficia un pacient care a suferit un AVC hemoragic produs prin lezarea sau ruperea unei malformații cerebrale sau a unui anevrism.

În cazul unui accident vascular ischemic masiv, dacă pacientul se prezintă în primele 6 ore de la producerea acestuia, el poate beneficia de un tratament endoarterial.

Prin abord vascular se merge până în zona trombozată și trombusul (cheagul de sânge) este aspirat, dizolvat sau se face trombectomie cu trombaspirație și cheagul este fragmentat în bucăți mai mici care se scot și vasul este astfel dezobstruat rapid”, explică prof. univ. dr. Gheorghe Iana, medic primar radiologie și imagistică medicală.

Un astfel de tratament pentru accidentul vascular cerebral presupune și riscuri, însă punând în balanță analiza risc-beneficiu, este foarte bine să se recurgă la oricare dintre aceste tehnici cât mai rapid pentru a veni în ajutorul pacientului.

Avansul tehnologic permite diagnosticul precoce și instituirea unei conduite terapeutice cât mai rapide în cazul accidentului vascular cerebral ischemic sau hemoragic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult