Cel mai eficient tratament pentru accidentul vascular cerebral

Prof. univ. dr. Gheorghe Iana, medic primar radiologie și imagistică medicală, detaliază care este cel mai bun tratament pentru accidentul vascular cerebral, fie acesta ischemic sau hemoragic.

„Un tratament pentru accidentul vascular cerebral de ultimă oră este terapia endovasculară, o metodă rapidă și nonchirurgicală. De acest tratament poate beneficia un pacient care a suferit un AVC hemoragic produs prin lezarea sau ruperea unei malformații cerebrale sau a unui anevrism.

În cazul unui accident vascular ischemic masiv, dacă pacientul se prezintă în primele 6 ore de la producerea acestuia, el poate beneficia de un tratament endoarterial.

Prin abord vascular se merge până în zona trombozată și trombusul (cheagul de sânge) este aspirat, dizolvat sau se face trombectomie cu trombaspirație și cheagul este fragmentat în bucăți mai mici care se scot și vasul este astfel dezobstruat rapid”, explică prof. univ. dr. Gheorghe Iana, medic primar radiologie și imagistică medicală.

Un astfel de tratament pentru accidentul vascular cerebral presupune și riscuri, însă punând în balanță analiza risc-beneficiu, este foarte bine să se recurgă la oricare dintre aceste tehnici cât mai rapid pentru a veni în ajutorul pacientului.

Avansul tehnologic permite diagnosticul precoce și instituirea unei conduite terapeutice cât mai rapide în cazul accidentului vascular cerebral ischemic sau hemoragic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Prof. univ. dr. Gheorghe Iana - Medic primar Radiologie și Imagistică Medicală
Prof. univ. dr. Gheorghe Iana este Medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, Președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România și Director Medical al Clinicii Medima. Cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, Prof. univ. dr. Gheorghe Iana este ...
citește mai mult