Cel mai bun moment al zilei pentru a lua colagen

  • Publicat:
Cel mai bun moment al zilei pentru a lua colagen

Se spune că unele suplimente ar trebui luate după masă, altele la prima oră a dimineții. Până de curând, în cazul colagenului nu conta timpul de administrare. Noi cercetări însă avertizează că, pentru o bună absorbție, contează mult când le iei.

De ce e bine să iei colagenul înainte de culcare

O echipă de cercetători au subliniat în cea mai recentă cercetare publicată în Jurnalul European de Nutriție faptul că peptidele de colagen au redus trezitul în timpul nopții și au îmbunătățit simțitor funcția cognitivă.

Cercetarea a implicat 13 participanți care au consumat fie 15 grame de peptide de colagen, fie un placebo cu o oră înainte de culcare, timp de șapte nopți consecutive.

„Acesta este primul studiu care arată că suplimentarea cu peptide de colagen poate reduce fragmentarea somnului la bărbații sportivi și sugerează că ar putea fi folosită ca o strategie non-farmacologica pentru a îmbunătăți calitatea somnului la sportivi și, eventual, la toți oamenii care au probleme cu somnul, au spus cercetătorii într-un comunicat de presă.

Motivul din spatele corelației este încă necunoscut. „Principalul mecanism prin care am emis ipoteza că peptidele de colagen ar modula calitatea somnului a fost legat de conținutul sau ridicat de glicină și de efectul asupra ritmurilor circadiene”, speculează cercetătorii.

Citește și: Suplimente cu colagen: când ai nevoie de ele?

Glicina este o componentă majoră a colagenului și se găsește și în carnea roșie, arahide, lactate și fructe de mare. Studiile anterioare relevă faptul că glicina îmbunătățește calitatea somnului prin activarea receptorilor NMDA, receptori responsabili cu reglarea ritmului circadian și cu scăderea temperaturii centrale nocturne.

Odată cu îmbunătățirea calității somnului, se îmbunătățește și funcția cognitivă, așa cum au confirmat nenumărate studii anterioare, relatează MindBodyGreen.

Citește și: Colagenul – cât de eficiente sunt suplimentele și în ce alimente găsim această proteină esențială pentru piele și oase

FOTO: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân