Ce se întâmplă dacă bei alcool pe timp de caniculă

  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă bei alcool pe timp de caniculă
Sursa foto: profimedia

Consumul de acool, chiar și în cantități mici, atunci când temperaturile sunt ridicate, deshidratează. Explicația specialiștilor? Băuturile alcoolice sunt diuretice, ceea ce înseamnă că duc la deshidratare și mai mult, dilatează vasele de sânge, exact cum face și căldura.

Alcoolul și căldura excesivă, un mix periculos

Rețineți faptul că și cantități moderate de alcool – o doză pentru femei, două pentru bărbați, vă expun la riscuri pe vreme caniculară.

Iată care sunt simptomele/etapele pe care puteți să le resimțiți în cazul consumului de alcool atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate:

  1. Apar CRAMPELE cauzate de pierderea sodiului din cauza transpirației
  2. Apare EPUIZAREA cauzată de deshidratare
  3. Apare INFARCTUL de la caniculă, poate cea mai periculoasă etapă, care duce la șoc, la cedarea organelor și chiar la deces.

Sfaturi pentru a fi în siguranță în această vară

Hidratați-vă adecvat

Încercați să beți apă indiferent dacă vă este sete sau nu, dacă știți că veți sta la soare sau într-un mediu cald.

Evitați băuturile care conțin cafeină și limitați consumul de alcool cu zahăr adăugat

Așa cum am subliniat mai sus, alcoolul sau cafeaua deshidratează. Efectul sau diuretic vulnerabilizează organismul și diminuează capacitatea de a compensa efectele căldurii.

Țineți cont de câte pahare ați consumat

Uneori poate fi ușor să pierzi socoteala băuturilor consumate, îndeosebi vara. Acest lucru poate duce la intoxicație sau chiar la insolație mult mai repede decât v-ați aștepta.

Luați măsuri de prevenție

Dacă ieșiți cu barca în larg sau pur și simplu la înot, purtați vestă de salvare, ramaneți hidratați și mâncați în mod regulat.

Asigura-ți-vă de asemenea și că aplicați pe piele în mod constant o cremă cu protecție solară cu factor SPF de 50, cel puțin la fiecare 2 ore și rămâneți la umbră ori de câte ori este posibil.

În loc de concluzie

Persoanele care consumă alcool când afară termometrele indică temperaturi extrem de ridicate și aleg să se răcorească cu o baie rece riscă să-și piardă viața. Statisticile arată că alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin inec la adolescenți și adulți!

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la alcool pentru o lună?

Surse: Mirror, Cleveland Clinic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân