Ce se întâmplă cu ficatul tău când consumi mâncare tip fast-food în exces?

Grăsimile trans, găsite în alimentele fast-food, pot cauza acumularea lor în ficat. Decoperă motivul pentru care ar trebui să reduci ACUM din consumul acestor tipuri de alimente!
  • Publicat:
Ce se întâmplă cu ficatul tău când consumi mâncare tip fast-food în exces?
Ce se întâmplă cu ficatul tău dacă consumi mâncare tip fast-food în exces? Sursa foto: Pexels

Mâncarea de tip fast-food vine cu o cantitate mare de efecte secundare negative și, deși este accesibilă și convenabilă, poate face ravagii în corp dacă este consumată în mod regulat.

Pe termen scurt, aceste alimente pot provoca o creștere a nivelului zahărului din sânge și a tensiunii arteriale. Pe termen lung, consumul constant de fast-foos poate duce la un risc crescut de obezitate, boli de inimă și diabet de tip 2.

Conform unui studiu, dacă mâncarea fast-food reprezintă cel puțin 20% din dieta ta zilnică, poate duce la o acumulare moderată până la severă de grăsime în ficat. Aceste descoperiri sunt cruciale, deoarece acesta este unul dintre primele studii care leagă în mod specific fast-food-ul de  boala ficatului gras.

Legătura dintre fast food și boala ficatului gras

Din păcate, prea multă grăsime stocată în ficat poate duce la steatoză hepatică non-alcoolică sau boala ficatului gras. Este cea mai comună formă de boală hepatică cronică. Dar cum anume duce fast-food-ul la excesul de grăsime în ficat?

Răspunsul se află în grăsimile trans. Acizii grași trans contribuie la acumularea unei cantități mai mari de grăsime stocată în ficat. Acest tip de grăsime este ceea ce se găsește în margarină, pizza congelată, produse de patiserie procesate și fast-food.

Când vine vorba de acumularea potențială de grăsime în ficat, este important să recunoști că tipul de grăsimi pe care le consumi face diferența.

Poate fi grăsimea hepatică redusă?

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, care este, de asemenea, bogată în grăsimi sănătoase, ar putea ajuta la reducerea grăsimii hepatice. Grăsimile sănătoase se găsesc în nuci, somon, avocado sau ulei de măsline.

Pentru a-ți îngriji ficatul și pentru a preveni acumularea de prea multă grăsime, încearcă să limitezi consumul de mâncare fast-food, fă din aceasta un răsfăț ocazional și concentrează-te pe menținerea unei diete echilibrate.

Surse: eatthis.com, medicalnewstoday.com, amsety.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Cum recunoști gripa?
Cum recunoști gripa?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân