Cum recunoști gripa?

Află care sunt semnele gripei de sezon!

Protejați-vă în acest sezon împotriva virusurilor care circulă. Pe lângă Sars-Cov 2, virusul gripal, dar și alte tipuri de microorganisme sunt responsabile pentru numărul mare de îmbolnăviri.

Purtarea măștii de protecție poate fi de folos în aglomerație și în spațiile închise. O bună imunitate se menține printr-o dietă bogată în legume, fructe, proteine de calitate, prin odihnă și mișcare constantă. La fel de importantă este și igiena mâinilor.

Unul dintre virusurile responsabile pentru cazurile de îmbolnăvire din această perioadă este cel gripal. Virusul gripal se transmite prin aer, prin inhalarea de particule încărcate viral, prin tuse, strănut, dar și prin mâini murdare.

După contaminarea cu virusul gripal, trec în medie 48 de ore până la apariția simptomelor.

Printre acestea se numără temperatura mai mare de 38, 5 grade Celsius, frisoanele, durerile de cap, durerile musculare, senzația generală de rău, tusea seacă și stările de vomă.

În cazul în care aveți aceste simptome, trebuie să vă hidratați, să luați antitermice, analgezice și să vă odihniți. Dacă simptomele nu se ameliorează în câteva zile, trebuie să luați legătura cu medicul de familie.

Pentru informații despre sănătate, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult