Ce să nu faci pentru a scăpa de grăsimea viscerală

Iată ce să nu faci pentru a scăpa de grăsimea viscerală și cum să previi apariția ei. Obiceiuri nocive la care trebuie să renunți.
  • Publicat:
Ce să nu faci pentru a scăpa de grăsimea viscerală
Foto: shutterstock

Grăsimea viscerală poate provoca probleme severe de sănătate precum cancer de sân, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 mai ales dacă nu este ținută sub control. Iată ce să nu faci pentru a scăpa de grăsimea viscerală și cum să previi apariția ei.

Grăsimea viscerală este o problemă de sănătate despre care nu multe persoane vorbesc, probabil pentru că nici nu este vizibilă. Ea este localizată în abdomen, în jurul organelor vitale și tot acolo se depozitează și caloriile pe care le consumăm. Acest tip de grăsime este cunoscută și ca fiind un țesut adipos abdominal care stochează energia, nu arde grăsimea pentru a o obține în urma activităților pe care le practici așa cum fac alte tipuri de grăsimi.

Ce să nu faci pentru a scăpa de grăsimea viscerală

  • Nu face un obicei din a mânca seara târziu
  • Nu pierde nopțile
  • Nu consuma alcool în exces
  • Nu consuma sucuri care conțin zahăr, sunt dense în calorii și băuturi energizante.
  • Nu consuma carbohidrați simpli și produse ultra-procesate

Cum să previi apariția grăsimii viscerale

Există câteva sugestii care pot fi de mare ajutor atunci când vine vorba de pierderea grăsimii viscerale. Este foarte important să faci sport cel puțin 30 de minute pe zi, să mănânci mâncare sănătoasă și să nu fumezi. De asemenea, vital este și să dormi suficient din moment ce organismul produce hormoni care reglează metabolismul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân