Ce să faci ca să scapi de răceală în 24 de ore. De reținut: Vitamina C nu e de mare ajutor

Majoritatea oamenilor au un ritual aparte de a face faţă răcelii, încă de la primele simptome. Fie merg la farmacie, fie se tratează acasă cu ceaiuri sau pastile uitate prin dulap. Specialiștii susțin că răceala poate fi alungată în maxim 24 de ore, conform unui nou studiu.
  • Publicat:
Ce să faci ca să scapi de răceală în 24 de ore. De reținut: Vitamina C nu e de mare ajutor
Așa puteți scăpa de simptomele răcelii în doar 24 de ore

Răceala este mai frecventă în anotimpul rece și se manifestă prin infecții ale tractului respirator superior, mai ales nas, gât și sinusuri. Adulții se pot aștepta să răcească de la două până la trei ori pe an, în timp ce copiii pot răci mai mult de 10 ori. Însă este și o veste bună. Cercetătorii au descoperit cum putem scăpa de strănutat, tuşit sau febră în cel mult 24 de ore.

Cum să scapi de răceală în doar 24 de ore

Simptomele răcelii sunt comune: durere în gât, de cap, tuse, răgușeală și nas înfundat. Deși nu există o modalitate dovedită de a scăpa de răceală, există câteva remedii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor cu care vă confruntați, explică Thorrun Govind, un cunoscut farmacist din Marea Britanie.

De regulă, copiii răcesc mai frecvent decât adulții și fac mai multe răceli decât orice alte boli. Copiii fac însă, de cele mai multe ori, forme ușoare de boală care trec de la sine. La adulți, situația se schimbă!

Deși mulți cred că vitamina C ajută împotriva răcelii, v-ați înșelat! Există alte remedii benefice care luptă împotriva simptomelor enervante cauzate de răceală. Iată care sunt acestea!

Tratamente care dau rezultate

Pentru a vă putea însănătoși mai rapid, specialiștii recomandă multă odihnă, somn și apă. Aceste lucruri vor oferi sistemului dumneavoastră imunitar cea mai bună șansă. Important este să evitați deshidratarea în timpul răcelii. Hidratarea este întotdeauna esențială, dar este și mai importantă atunci când ești răcit sau ai gripă. Principalul motiv pentru care trebuie să acordați o atenție deosebită aportului de lichide atunci când sunteți bolnav este că, probabil, vă neglijați obiceiurile normale de a mânca și de a bea. În plus, pierdeți și apă din cauza congestiei și a febrei, scrie The Sun. 

„Încearcă să faci gargară cu puțină apă și sare pentru a trata durerile de gât. Pentru a face acest lucru, dizolvați o jumătate de linguriță de sare într-un pahar de apă caldă, faceți gargară cu soluția, apoi scuipați-o. Repetați de câte ori doriți.”, susține Thorrun Govind.

Potrivit Penn Medicine, apa sărată poate ajuta la uciderea bacteriilor, ameliorează durerea și slăbește mucusul, ajutând la ameliorarea simptomelor răcelii. Pentru cei care doresc să își ușureze nasul înfundat, încercați câteva medicamente decongestionante, spray-urile nazale funcționează mult mai repede decât comprimatele.

Citește și: 3 lucruri pe care să le faci dacă tusea nu te lasă să dormi nopțile

Evitați vitamina C

Unii oameni iau vitamina C, dar există foarte puține dovezi care să sugereze că aceasta ajută în cazul unei răceli. Un alt produs popular pentru răceală și gripă printre pacienți este echinacea.

Echinacea este o plantă despre care experții credeau cândva că stimulează sistemul imunitar pentru a lupta mai eficient împotriva infecțiilor virale. Thorrun a mai precizat faptul că nu aveți nevoie de antibiotice dacă sunteți răcit, deoarece răcelile sunt, de fapt, virusuri, iar antibioticele sunt eficiente doar împotriva bacteriilor.

Citește și: Cercetătorii au descoperit un nou antibiotic. Medicamentul care poate distruge o bacterie mortală

Prevenția este mai bună decât vindecarea

La fel ca în cazul tuturor bolilor, atunci când vine vorba de o răceală, prevenirea este mai bună decât vindecarea. Pentru a evita răceala, spălați-vă pe mâini în mod regulat, în special înainte de a vă atinge nasul sau gura.

Dacă locuiți cu cineva care este răcit, nu împărțiți obiecte personale, precum un prosop sau o cană cu persoana afectată. Trebuie să consultați un medic doar dacă simptomele răcelii persistă mai mult de trei săptămâni sau dacă se agravează brusc. Întotdeauna trebuie să solicitați ajutor dacă aveți dificultăți de respirație, dureri în piept sau dacă începeți să tușiți cu sânge.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
4 trucuri pentru un somn liniștit
4 trucuri pentru un somn liniștit
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân