Ce problemă de sănătate poți avea dacă ți se zbate ochiul. Nu e ghinion, e o carență serioasă!

Vitamina B12 este implicată în producția celulelor roșii și în menținerea unui sistem nervos sănătos. Ce înseamnă când ți se zbate ochiul.
  • Publicat:
Ce problemă de sănătate poți avea dacă ți se zbate ochiul. Nu e ghinion, e o carență serioasă!
Foto: shutterstock

Vitamina B12 este implicată în producția celulelor roșii și în menținerea unui sistem nervos sănătos. Atunci când ți se zbate ochiul poate semnala că ai deficit de vitamina B12. Acest simptom poartă numele de blefarospasm și poate apărea fie în ochi, fie în jurul ochiului.

Similar, senzația de ace sau arsuri în ochi poate fi un semn al deficitului de vitamină B12, iar asta pentru că aceste zone sunt mult mai sensibile la atingere. Această vitamină este implicată în producția de celule roșii, dar și menținerea unui sistem nervos sănătos. Lipsa de vitamina B12 pe termen lung poate afecta sistemul nervos și poate produce zvâcniri la nivelul ochilor sau senzații stranii.

Alte semne ale deficitului de vitamina B12 sunt:

  • scăderea în greutate
  • piele palidă
  • stări de oboseală
  • înroșirea limbii

Înroșirea limbii, similară unei inflamații produse la suprafața ei, poate fi acompaniată de ulcer bucal. Când ți se zbate ochiul însă mai poate reprezenta și o cauză la deficitului de vitamina D, dar acesta este un simptom neobișnuit și rar. Nivelul de vitamina B12 poate fi redus în rândul vegetarienilor și veganilor, deoarece produsele vegetale nu conțin o cantitate suficientă din acest nutrient.

Deficit de vitamina B12: tratament

Acest nutrient se regăsește în mod natural în numeroase alimente precum carne, pește, ouă și produse lactate. Atunci când consumi aceste produse vei beneficia de o cantitate suficientă de vitamina B12 în organism. Suplimentele pot fi alternativa ideală. În cazul în care nu poți absorbi suplimentele, poți face injecții cu B12- se fac de șase ori în timp de 14 zile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”