Câte calorii poți arde mergând zilnic pe jos

Dacă mergi pe jos cel puțin un km și jumătate poți arde un număr surprinzător de mare de calorii
  • Publicat:
Câte calorii poți arde mergând zilnic pe jos

Ideea că trebuie să te chircești de durere sau să transpiri din greu pentru a face un antrenament eficient este doar un mit. De fapt, experții spun că arderea caloriilor prin mers este unul dintre cei mai durabili și eficienți pași – la propriu și la figurat – către atingerea obiectivelor de fitness și pierdere în greutate

Nu în ultimul rând, mersul pe jos este foarte accesibil, deoarece are impact redus asupra articulațiilor și îl poți face oriunde – de la o plimbare prin cartier până la mers pe banda de alergare în timp ce te uiți la Netflix.

De ce mersul pe jos este o alegere excelentă pentru pierderea în greutate

Această modalitate simplă de a te mișca oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Mersul pe jos îți stimulează metabolismul, crescând cererea organismului pentru energie. Cu alte cuvinte, te ajută să arzi calorii. Orice mișcare a corpului arde calorii. Absorbim energie prin alimente și apoi o ardem pasiv prin funcționarea corpului (respirație sau digestie) și prin mișcarea activă (mersul pe jos sau exercițiile fizice).

Pe lângă stimularea metabolismului, mersul pe jos reduce hormonii de stres (precum cortizolul), care pot contribui la luarea în greutate. Nivelurile ridicate de cortizol pot duce la acumularea de grăsime în zona abdominală, iar mersul pe jos nu doar arde calorii, ci ajută și la reducerea stresului, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

Mersul pe jos poate îmbunătăți, de asemenea, calitatea somnului. Atunci când suntem privați de somn, avem tendința de a face alegeri alimentare nesănătoase, având poftă de alimente bogate în sare și zahăr. Mersul pe jos poate ajuta la consumul excesului de energie și la relaxarea minții, pentru un somn mai odihnitor.

Mersul pe jos contribuie, de asemenea, la rezistența cardiovasculară, întărește mușchii și oasele, te ajută să menții o greutate sănătoasă și să pierzi grăsime. 

Câte calorii arde mersul pe jos?

Cantitatea de calorii arse depinde de vârsta, înălțimea și greutatea ta, precum și de intensitatea, durata și ritmul antrenamentului tău care presupune mers pe jos. Practic, cu cât cântărești mai mult, cu atât arzi mai multe calorii.

În medie, o persoană cu o greutate de 70 de kg va arde aproximativ 100 de calorii la 1,5 km merși într-un ritm lejer. Dacă vrei să mergi în ritm alert, poți arde mai multe calorii. Poți experimenta și cu echipament suplimentar sau teren înclinat pentru a crește numărul de calorii arse în timpul plimbării tale.

Deși mersul pe jos cu siguranță arde calorii, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate, există o serie de factori genetici, demografici, alimentari și de stil de viață care contribuie la pierderea generală în greutate. De exemplu, unele persoane se nasc cu un ritm metabolic mai rapid – cu alte cuvinte, au o rată mai mare de ardere a caloriilor. Bărbații, de asemenea, tind să aibă un metabolism mai rapid, parțial datorită dimensiunii și masei musculare. Viteza noastră de ardere a caloriilor poate scădea, de asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, pe măsură ce devenim mai puțin activi și pierdem masa musculară.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân