Boala rarisimă cu care a fost diagnosticată această adolescentă. E alergică la propriile lacrimi, dar nu doar atât

  • Publicat:
Boala rarisimă cu care a fost diagnosticată această adolescentă. E alergică la propriile lacrimi, dar nu doar atât

O balerină din Australia, în vârstă de 11 ani, a dezvoltat o afecțiune dureroasă a pielii. Ea este  alergică la propriile lacrimi și la transpirație, ceea ce face imposibilă practicarea activității ei preferate. 

Summah Williams a fost internată la sfârșitul anului 2022, după ce pielea ei s-a uscat și a crăpat, devenind roșie și inflamată sub un strat de piele descuamată.

La început, mama ei, Karyn Zimny, în vârstă de 47 de ani, a crezut că are o arsură gravă de la soare, dar s-a îngrijorat tot mai mult când a observat că fiica ei, în mod normal sănătoasă, tremura de frig în căldură și se scărpina incontrolabil pe timpul nopții.

„Când am ajuns la spital, avea o infecție stafilococică și, după ce a luat antibiotice, întreaga ei față și pielea de pe corp s-au descuamat ca la un șarpe, cada era plină de piele”, a spus mama lui Summah Williams, citată de nypost.com.

A fost diagnosticată cu eczemă și a dezvoltat o alergie la propriile lacrimi și la transpirație. În prezent, Summah testează un nou tratament injectabil numit Dupixent, dar tot suferă de erupții cutanate dureroase la nivelul feței.

Copiii australieni au una dintre cele mai mari incidențe ale eczemei din lume, iar căldura extremă a acestei veri expune la un risc mai mare și mai mulți copii.

Reprezentanții Eczema Association of Australia spun că eczema afectează până la 30% dintre copii și 10% dintre adulți în grade variate, iar mulți consideră vremea ca principală cauză a agravării simptomelor.

În prezent, nu există nicio variantă de tratament care să ducă la vindecare completă pentru eczemă, psoriazis sau dermatită, așa că este crucial ca cei care trăiesc cu boala să țină sub control simptomele. 

Cum să gestionezi eczema și iritația pielii

  • Evită săpunurile dure, agenții spumogeni, parfumurile și conservanții în produsele de îngrijire a pielii
  • Menține pielea umedă și aplică produse fără parfum imediat după baie
  • Verifică detergentul de rufe pentru sulfuri și alți iritanți pentru piele
  • Redu temperatura la dușuri și băi, deoarece apa prea caldă poate îndepărta uleiurile naturale ale pielii și o poate irita mai mult
  • Redu sau evită consumul de zahăr și de drojdie și alege alimente bogate în vitamina A și E și bogate în omega-3, precum semințe de in și nuci
  • Utilizează un probiotic care conține tulpina lactobacillus rhamnosus
  • Ține un jurnal alimentar și notează când apar agravările simptomelor
  • Consultă un medic pentru a identifica factorii de mediu, alimentari sau alți alergeni care ar putea contribui la problema ta de piele

Foto: Family Handout

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân