I se bășicase pielea, se cojea și aproape că nu mai vedea. Medicii i-au spus că are o alergie, dar adevărul era altul. De ce boală rară suferea, de fapt

Medicii au crezut că Tarique suferea de o reacție alergică, În realitate, bărbatul se confruntă cu o afecțiune destul de rară în lume.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Tarique Juste, din Brooklyn, New York, a început să observe simptome neobișnuite în urmă cu o lună. Pielea lui a început brusc să facă bășici și să se cojească. Inițial, doctorii au crezut că are o reacție alergică. Din păcate, Tarique Juste suferea de o boală destul de rară. 

Pielea i se bășicase și se cojea

Un bărbat din Brooklyn, New York, a început să se simtă tot mai rău, după ce pe piele i-au apărut bășici imense, care se cojeau. El a ajuns de urgență la spital, dar medicii i-au spus că tocmai suferise o reacție alergică. Fața lui era atât de umflată, încât abia mai putea deschide ochii!

Totul a început cu mâncărimi, lăcrimare și ochi roșii, despre care credeam sincer că este doar un caz ușor de conjunctivită. La scurt timp după aceea, am început să simt ușoare furnicături în buze, care se înrăutățeau progresiv cu fiecare minut. În câteva ore, buzele mele erau arse și umflate, cu bășici peste tot”, a explicat el pe pagina sa personală de Instagram.

Citește și: Boala cruntă cu care a fost depistat micuțul George, imediat după ce mama lui i-a făcut o fotografie cu blitz

Medicii au crezut că are o reacție alergică

Ulterior, tânărul de 27 de ani a povestit că starea lui de sănătate s-a degradat rapid. Dându-și seama că ceva nu era în regulă cu el, a apelat la o aplicație de sănătate, acolo unde a cerut sfatul unor medici.

Suspectând că are o reacție alergică, doctorii i-au prescris picături pentru ochi și i-au recomandat lui Tarique să ia medicamente pentru alergii, fără o prescripție medicală.

Citește și: Boala infecțioasă care face ravagii la început de iarnă. Sunt afectați copiii cu vârsta între 3 și 10 ani

Suferea de o afecțiune rară

Din păcate, starea lui Tarique Juste a continuat să se agraveze, așa că a mers la Urgențe, unde i s-a spus din nou că suferă de o reacție alergică.

„Până acum, buzele mele sunt imense, ochii sunt aproape închiși cu cruste și am ulcere uriașe pe buze, în interiorul gurii și în gât”, a descris el.

În ciuda acestor simptome îngrijorătoare, medicii l-au trimis pe Tarique acasă și i-au spus să continue să ia picături pentru ochi și medicamente pentru alergii.

Mi-am petrecut următoarele 7 ore învârtindu-mă și răsucindu-mă acasă în pat, speriat ca dracu, mă simțeam ca și cum aș fi murit”, a spus el.

Ce este sindromul Stevens-Johnson

A doua zi, el a decis să se întoarcă la spital, unde un medic a reușit să descopere de ce suferea, de fapt, el. În realitate, Tarique Juste avea sindromul Stevens-Johnson și a fost internat de urgență la terapie intensivă. Această afecțiune epidermică este foarte rară și se caracterizează prin eroziuni severe nazale, cutanate și ale mucoasei bucale, cu un indice de mortalitate destul de mare.

Am fost la Terapie Intensivă timp de 12 zile și niciodată în viața mea nu m-am gândit că voi fi aici. Cuvintele nu pot explica cu exactitate prin ce trec în prezent și cum va fi recuperarea mea. Simțeam că am arsuri de gradul trei pe corp, doar că nu fusesem ars”, a continuat el să comenteze pe pagina GoFundMe.

Sursa: Mirror.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being