Beneficiile mai puțin cunoscute ale toxinei botulinice, pe lângă estomparea ridurilor

  • Publicat:
Beneficiile mai puțin cunoscute ale toxinei botulinice, pe lângă estomparea ridurilor
Sursa foto: envato

Printre multiplele credințe eronate în ceea ce privește toxina botulinică se numără și ideea că acesta este util DOAR pentru a elimina ridurile. În realitatea, prevenția aspectului îmbătrânit al tenului este numai una dintre numeroasele sale întrebuințări. Ai să fii surprinsă, multe dintre ele nu au deloc de-a face cu aspectul fetei. 

Utilizarea botoxului: beneficii la care nu te-ai fi gândit

Injecțiile cu botox funcționează prin slăbirea sau paralizarea temporară a anumitor mușchi sau prin blocarea acțiunii anumitor nervi. Concret, injecțiile de botox blochează semnalele nervoase ale mușchiului în care substanța a fost injectată, astfel încât mușchiul nu mai este capabil să se contracte. Rezultatul final este diminuarea ridurilor faciale nedorite și îmbunătățirea aspectului.

Botoxul joacă un rol foarte important în gestionarea a numeroase afecțiuni, în special a hiperhidrozei (transpirației severe), dar și multor afecțiuni cronice care răspund numai parțial la tratament. 

Înlătura transpirația

Dacă te numeri printre persoanele care suferă de transpirație excesivă, ei bine, injecțiile cu botox pot fi un real ajutor. Botoxul ajută la paralizarea glandelor sudoripare hiperactive, care sunt responsabile de hiperhidroză (transpirație excesivă).

Citește și: Dor injecțiile cu botox pentru transpirație? 4 întrebări frecvente despre tratamentul transpirației excesive cu toxină botulinică

Reduce/previne acneea

Botoxul utilizat în cantități mici ajută la refacerea producției de sebum, menținând expresiile faciale. Desigur, nu este recomandat a la long. Și DOAR în cazul în care celelalte tratamente sau forme de tratament eșuează.

Reduce și afecțiunile cronice ale pielii

Ca de pildă psoriazisul. Ca boală autoimună, psoriazisul nu are leac. Cu toate acestea, injecțiile cu botox pot sprijini normalizarea supraproducției de celule ale pielii și tenului.

Citește și: Botoxul, tratament eficient pentru cicatrici hipertrofice şi cheloide

Îți oferă un zâmbet mai frumos

Dacă ți se descoperă prea mult gingiile în momentul în care zâmbeșți, botoxul, iarăși, ti-ar putea fi de ajutor. Conform medicilor specialiști, o mică injecție poate ajută la relaxarea buzelor pentru un zâmbet mai echilibrat și mai frumos. Desigur, efectul durează câteva luni astfel că va trebui să reiei procedura ori de câte ori va fi nevoie.

Citește și: Durata injecțiilor cu botox: ce anume o influențează

Previne scrâșnirea dinților

Injecțiile cu botox, potrivit specialiștilor în domeniu, pot ajuta la relaxarea mușchilor care duc la bruxism, afecțiune caracterizată de încleștarea sau scrâșnirea dinților în mod involuntar. Procedura este simplă, rapidă și cu eficiență maximă, spun medicii.

Surse: Pure Aestethics, The Zoe Report, EveryDay Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân