”Ask the Doctor” (Netflix): Seria documentară care îți demonstrează că medicina poate fi practicată cu umor și empatie

  • Publicat:
”Ask the Doctor” (Netflix): Seria documentară care îți demonstrează că medicina poate fi practicată cu umor și empatie

Se pare că nu trece o zi fără ca o nouă cercetare medicală să fie publicată, contrazicând „înțelepciunea” anterioară. Ai nevoie doar de șapte minute de exerciții pe zi; nu, ai nevoie de 90 de minute de exerciții pe zi. Vinul roșu este bun pentru tine; vinul roșu cauzează cancer. Și așa mai departe. Este confuz și complet inutil.

Dacă istoricul tău de căutări pe Google dezvăluie o serie de întrebări legate de sănătate – „Este suficient să merg pe jos?” „Este normal acest nodul?” „Durere în partea dreaptă a spatelui?” – atunci un show care clarifică astfel de probleme ar putea fi exact ceea ce ai nevoie.

Și aici intervine seria Netflix ”Ask the Doctor”, un serial care explorează probleme comune de sănătate – precum tulburările de somn sau problemele de greutate – într-un mod distractiv și informativ. Dar este prea distractiv? Asta vei decide după ce îl vei vedea. 

Fiecare episod din cele 12 ale fiecărui sezon acoperă un subiect – inclusiv exercițiile fizice, durerea, obezitatea, somnul, alergiile, alcoolul și genetica – prezentând informații printr-un amestec de experimente, grafice și interviuri cu experți și pacienți.

Alegerea subiectelor este bună. Pseudoștiința poate face ca lucrurile aparent simple, precum exercițiile fizice, somnul și pierderea în greutate, să devină extrem de confuze, și este grozav să ai un instrument care să lămurească lucrurile.

”Ask the Doctor”  este un serial de televiziune australian factual, produs de WTFN Entertainment. În primul sezon, distribuția i-a inclus pe Dr. Shalin Naik, Dr. Renee Lim și Dr. Sandro Demaio. În cel de-al doilea, Dr. Caroline West a înlocuit-o pe Dr. Lim.

Sursă foto: Netflix

CITEȘTE ȘI:  „Rănile industriei medicale”: documentarul Netflix pe care trebuie să îl vezi pentru a înțelege cum goana după inovație poate distruge viețile pacienților

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc