ARES oferă screening gratuit pentru depistarea malformațiilor cardiace congenitale, la copiii sub 12 ani

  • Publicat:
ARES oferă screening gratuit pentru depistarea malformațiilor cardiace congenitale, la copiii sub 12 ani

Programul de screening cardiac „Nicio zi fără joacă”, lansat în 2015 de ARES, revine de la 1 iunie cu electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani.

Sub deviza „Căpitanul Inimioară și prietenii săi ocrotesc copilăria”, campania se va desfășura pe durata lunilor iunie și iulie, la ARES București, în incinta Spitalului Monza, din strada Tony Bulandra nr. 27.

În cadrul campaniei, copiii cu vârsta sub 12 ani vor beneficia de investigații EKG și consultații cardiace gratuite, în baza unei programări la numărul 031 9300.

Căpitanul Inimioară este un personaj de animație care ajută copiii să se întoarcă rapid la joacă, alături de prietenii săi: dr. Mia, EKG, Echo și Umbreluță.

Copiii vor primi cărți de colorat, în care personajele campaniei explică de ce este bine să ne controlăm periodic inima. Părinții vor primi, de asemenea, informații utile despre semnele și simptomele defectelor cardiace sau ale afecțiunilor care pot să apară în copilărie.

Campania „Nicio zi fără joacă” urmărește depistarea afecțiunilor și a malformațiilor cardiace la copii, în condițiile în care anual în România se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de jumătate sunt operați.

În primele cinci ediții ale campaniei, au fost evaluați peste 1200 de copii.

În urma consultațiilor, unul din opt copii a fost depistat cu afecțiuni de care părinții nu știau: aritmii respiratorii, bradicardii sinusale, tahicardii ventriculare, aspect de hipertrofie ventriculară stângă și dreaptă, BRD minor, etc.

Printre micuții testați s-au numărat și câțiva copii în cazul cărora electrocardiograma și consultul au ridicat suspiciunea de malformații congenitale cardiace (Defect Septal Atrial, Persistență de Canal Arterial).

Rezultatele primelor ediții ne-au convins că este mereu nevoie de astfel de campanii de screening, pe care ne bucurăm că le putem oferi gratuit copiilor. Cu ajutorul unei investigații atât de simple și nedureroase, cum este electrocardiograma, putem depista la timp afecțiuni care mai târziu pot pune viața în pericol.

Mai mult, datorită inovațiilor în cardiologia intervențională, astăzi, multe dintre malformațiile cardiace congenitale pot fi rezolvate minim invaziv, fără durere și cu un timp de recuperare rapid. Astfel, copiii se întorc cât mai curând la o viață normală, lipsită de griji! a declarat dr. Oren Iancovici, directorul medical și fondatorul ARES.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală. De-a lungul celor peste 9 ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naționale și internaționale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”