Ai limba albă? Ce boli semnalează!

Limba albă semnalează prezența anumitor probleme medicale care necesită o atenție sporită. Află care sunt acestea.
  • Publicat:
Ai limba albă? Ce boli semnalează!
Foto: shutterstock

Atunci când suferi de o afecțiune sau o boală, organismul are grijă să îți semnaleze acest aspect. Același lucru se întâmplă și cu limba. Limba albă semnalează prezența anumitor probleme medicale care necesită o atenție sporită.

Ce boli semnalează limba albă?

Candidoză bucală

Candidoza bucală este o infecție produsă de Candida, o specie de bacterie care trăiește în corpul și pe pielea noastră fără să creeze probleme, dar în momentul în care se multiplică, poate produce infecții atât în cavitatea bucală, cât și în alte zone. Această afecțiune apare în special în rândul persoanelor imunocompromise sau care iau antibiotice sau corticosteroizi. Din fericire, este ușor de tratat.

Diabet

Diabetul este o afecțiune în care organismul nu produce suficientă insulină, hormon care ajută zahărul să pătrundă în celule sau să folosească insulina corespunzător, scrie Centrul de Prevenție și Control al Bolilor. Pacienții care suferă de diabet devin imunocompromiși dacă glicemia nu le este ținută sub control. Hiperglicemia poate destabiliza sistemul imunitar, iar ca simptom poate fi limba albă sau chiar gura uscată.

Cancer oral

Orice pată de culoare albă sau roșie care apare pe limbă sau în interiorul gurii poate fi semn al cancerului oral. Este foarte important că ții sub observație, mai ales dacă știi că nu te-ai fript sau nu te-ai mușcat din greseală. Există două tipuri de cancer de limbă, în care este afectată fie suprafața vizibilă a limbii, cea care se vede în cavitatea bucală, fie baza ei, cea care se extinde în gât.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân