9 tipuri de dureri asociate cu starea ta emoțională

  • Publicat:
9 tipuri de dureri asociate cu starea ta emoțională
Sursa foto: pexels

Poate că și voi ați observat că persoanele care se îmbolnăvesc cu ușurință sunt și persoane negativiste, totodată. Desigur, nu e ușor să fii fericit când ești mereu bolnav sau când suferi. Știința este, însă, de părere că emoțiile sunt cele mai cauzează cele mai frecvente dureri și nu viceversa. Iată de ce! 

9 tipuri de dureri și stările emoționale asociate acestora

Durerea de cap

Durerea de cap poate fi cauzată de stresul cumulat din timpul zilei. Nu trebuie decât să te relaxezi pentru a scăpa de tensiunea resimțită și de eventualele migrene neplăcute.

Citește și: Cefalee sau durere de cap – ce este şi ce afecţiuni ascunde?

Durerea de la nivelul umerilor

Durerea resimțită la nivelul umerilor poate indica faptul că porți o povară emoțională grea. Centrează-ți atenția pe soluții sau încearcă să te sprijini pe oamenii dragi pentru a mai scăpa de „greutăți”.

Durerea din zona superioară a spatelui

Durerea de spate înseamnă că nu ai suficient suport emoțional. Se poate întâmpla să te simți singur și nedorit. Sau se poate să îți reprimi propria iubire. Caută modalități prin care să poți primi, dar să și oferi dragoste și apreciere.

Durerea din zona inferioară a spatelui

Durerea din zona lombară este deseori asociată cu grijile de ordin financiar. Dacă și la tine este cazul acesta, încearcă să îți revizuiești bugetul, să ceri o mărire de salariu sau să consulți un specialist financiar. Poate că nu întotdeauna iei deciziile cele mai bune în plan financiar.

Citește și: Durerea lombară, un simptom care nu trebuie ignorat. Ce probleme poate semnala

Durerea de mâini

Mâinile sunt cele pe care le întinzi spre ceilalți. S-ar prea putea că durerea de mâini să indice faptul că nu întinzi suficient de mult mâinile către prieteni sau familie. Așa că remediază acest aspect.

Durerea de la nivelul șoldurilor

Durerea de la nivelul șoldurilor sugerează frică de mișcare. Șoldurile dureroase pot indică faptul că ești rezistent la schimbare. Poți fi foarte precaut atunci când iei decizii. Un pont bun? În loc să îți faci griji, scrie avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni și ai încredere că vei lua decizia corectă!

Durerea de gambe

Durerea de gambe poate fi declanșată de gelozie și de resentimente, de furie, de ură. În loc să te compari cu alții, centrează-ți atenția pe a-ți construi o viață de care să fii mândru!

Durerea de glezne

Durerea de glezne poate sugera faptul că te privezi de micile plăceri ale vieții, că nu știi să te bucuri de viață. Indiferent prin ce treci, mereu îți poți satisface o plăcere. Fă o baie lungă, citește o lectură grozavă, ieși cu prietenii în oraș, bucură-te de micile binecuvantari pe care viața ți le oferă!

Durerea în tălpi

Durerea de tălpi este asociată cu deprimarea. Întreg negativismul pe care tu îl absorbi în cursul zilei te poate face să crezi că mergi pe coji de nuci. Nu te împovăra cu tot ce alții transmit și nu absorbi frustrările și părerile altora! Caută în schimb micile bucurii ale vieții!

Citește și: De ce apare durerea de călcâi și cum se tratează

Surse: Detechter, Curious Mind Magazine, Very well mind

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân