8 secrete ale japonezilor: dacă le aplici, ai toate șansele să trăiești 100 de ani!

Japonezii au avut dintotdeauna una dintre cele mai mari speranțe de viață din lume! Factori importanți precum alimentația locală, stilul de viață sănătos și moderația pot fi posibile explicații pentru longevitatea acestora.
  • Publicat:
8 secrete ale japonezilor: dacă le aplici, ai toate șansele să trăiești 100 de ani!
8 secrete ale japonezilor, cel mai longeviv popor. Dacă faci asta în fiecare zi, ai toate șansele să trăiești 100 de ani! Sursa foto: shutterstock

Se știe că, pe lângă o viață lungă,  este de dorit să trăim frumos, într-un mod sănătos. Iar japonezii excelează și la acest capitol: se bucură de viață ca niciun alt popor! Iată care sunt cele mai bine păzite secrete ale japonezilor, cel mai longeviv popor! 

Japonezii sunt apreciați de multă lume pentru felul simplu, dar inedit, de a se bucura din plin de viață, după ce ajung la vârsta pensionării. Iată 8 dintre cele mai bine păstrate secrete ale acestora, secrete ce explică longevitatea și pofta de viață!

Porții de mâncare mici

Japonezii sunt cunoscuți pentru consumul de alimente extrem de curate și de sănătoase. Ei preferă porțiile mici de mâncare, dar și consumul tihnit al hranei.

Consumul redus de sare și ulei

Un sondaj efectuat într-una din cele mai longevive regiuni ale Japoniei arată că locuitorii săi consumă zilnic preparatele cu doar 0,9 grame de sare și doar o lingură de ulei.

Nu mănâncă niciodată până la saturație

Experții spun că durează până la 20 de minute de la debutul unei mese până când creierul va primi semnale de sațietate. Secretul? Mâncatul lent. Iar japonezii cunosc și acest truc, astfel că niciodată nu mănâncă tot din farfurie. Mănâncă doar până când simt o stare de bine și niciodată pâna starea completă de sațietate.

Mersul pe jos în detrimentul exercițiilor la sala de forță

Se știe că japonezilor le place să rămână activi întreaga viață. Însă forma preferată de mișcare este plimbarea.

„Te plimbi, vorbești, faci mișcare și asta ajută la construirea sentimentului de apartenență la comunitate”, spun ei.

Băile sau dușurile cu abur

Ritualul unei băi cu aburi nu este doar relaxant, ci și extrem de benefic pentru sănătate, confirmă specialiștii. Iar asiaticii au înțeles și acest aspect. Fac saună, băi fierbinți și dușuri cu abur, stimulând astfel imunitatea organismului. Mai mult, aceștia folosesc numeroase uleiuri esențiale, atât de benefice sănătății pielii.

Consumul de ceai

Japonezii adoră consumul de ceai, astfel că au făcut o tradiție din asta. Ceaiul matcha este preferatul lor, o alegere excelentă atunci când vine vorba de sănătate. Consumul de ceai matcha curăță organismul în mod natural și eficient, luptă împotriva virozelor respiratorii, întărește sistemul imunitar, scade nivelul colesterolului rău LDL, dar poate fi și un aliat excelent în arderea grăsimilor.

Genetica favorabilă

Pe lângă stilul de viață sănătos sau dietă excelentă care contribuie semnificativ la longevitate, studiile susțin faptul că japonezii au și un bagaj genetic favorabil.

Conceptul IKIGAY

Conceptul „IKIGAY”, care s-ar traduce prin „fericirea de a fi mereu ocupat” pare să explice extraordinara longevitate a japonezilor. Cultivarea prieteniilor, alimentația moderată, odihna adecvată și mișcarea ușoară par să facă parte din ecuația sănătății.

Surse: brightside.me, timesnownews.com, elemental.medium.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân