Dr. Tatiana Popescu: Durerile de cap: 2 cauze la care nu te așteptai

Cauzele durerilor de cap pot fi diverse: de la hipertensiune arterială la tumori cerebrale. Însă sunt și cauze ce țin de stilul de viață.
  • Publicat:
Dr. Tatiana Popescu: Durerile de cap: 2 cauze la care nu te așteptai
Dr. Tatiana Popescu, medic de familie, foto arhivă

O durere de cap nu este niciodată un musafir bine primit. Și totuși durerea de cap este una dintre cauzele cele mai des întâlnite de disconfort. În special femeile sunt predispuse, dar o durerile de cap nu iartă nici bărbații? Migrena sau durerea de cap este totuna? Din ce cauze apar? Ne-a lămurit dr. Tatiana Popescu, medic de familie.

 

CSÎD: Există o diferență între durerea de cap obișnuită și migrenă?

Dr. Tatiana Popescu: De regulă migrena are o durată și intensitate mai mare și nu cedează la antialgicele obișnuite.

Dureri de cap – cauze comune

CSÎD: De ce ne doare capul la propriu uneori?

Dr. Tatiana Popescu: De cele mai multe ori durerile de cap sunt de cauză vasculară sau pot fi datorate unor modificări ale homeostaziei mediului intern. Patologii cum ar fi Hipertensiunea arterială cu valori mari sau tulburări de ritm cardiac pot determina dureri de cap care nu cedează cu antiinflamator obișnuit, dar care are un caracter colicativ, pulsează sau „da junghiuri”. O altă cauza a durerilor de cap persistente poate fi un proces înlocuitor de spațiu cerebral – tumora cerebrală.

CSÎD: Oboseala are vreo influență asupra durerilor de cap?

Dr. Tatiana Popescu: Oboseala este o stare în care organismul este împins într-o zonă în care își epuizează energia. Astfel că toate organele noastre suferă și starea generală de oboseală duce la dureri de cap, lipsă de concentrare, somnolență, iritabilitate și altele.

Nu bei suficientă apă? Iată cum poate influența lipsa hidratării durerile de cap

CSÎD: Hidratarea insuficientă ar putea fi o cauză a durerilor de cap?

Dr. Tatiana Popescu: Hidratarea este unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem zilnic. Mereu trebuie să ne reamintim să bem apă, știind că aceasta reprezintă până la 70% – 80% din corpul uman.

Atunci când cantitatea de apă scade, odată cu ea scade și tensiunea arterială și astfel oxigenarea țesuturilor, dându-ne senzația de disconfort general, dureri de cap și oboseală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Greșeli de igienă care pot afecta ochii
Greșeli de igienă care pot afecta ochii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân