6 lucruri pe care nu ți le va spune nimeni despre infertilitate

  • Publicat:
6 lucruri pe care nu ți le va spune nimeni despre infertilitate
Sursa foto: shutterstock

Și pe tine te trec fiorii când auzi cuvântul infertilitate? Iată 6 lucruri despre care nu vorbește nimeni, deși ar trebui!  

Infertilitatea: 6 lucruri despre care nu vorbește nimeni

Această problemă poate apărea la orice vârstă

Este adevărat, te poți confrunta cu această problemă chiar dacă ai 25 sau 30 de ani. În acest caz, nu trebuie să existe neapărat un motiv îngrijorător pentru care apare infertilitatea, trebuie pur și simplu să se ajungă la un ajutor specializat.

Citește și: Infertilitatea la femei și bărbați – 5 dintre cele mai comune semne

Poate fi dificil să stai în preajma copiilor

Să te afli în preajma micuților, dar și a altor părinți sau în preajma femeilor gravide va fi greu.

Tot ce poți face este să gândești pozitiv și să îți setezi limite că totul se va termina cu bine. Căci așa va fi.

Tratamentele vor fi extrem de costisitoare

Dacă îți dorești să rămâi însărcinată și te confrunți cu această problema a infertilității, poate că ar trebui să știi încă de la început că tratamentele pe care le vei avea de făcut vor costa enorm. În România, în speță, costurile variază între 800 și 10.000 de euro, în funcție de caz. Însă o parte poate fi decontată de stat.

Terapia cu hormoni nu va fi una ușoară

Unul dintre tratamentele la care vei fi supusă presupune și o terapie cu hormoni, iar asta îți poate da peste cap întregul sistem, de la emoții și până la stare psihică. Este posibil să te confrunți și cu acneea, dar și cu multe alte efecte adverse neplăcute.

 Va fi foarte probabil să resimți disperare

O femeie care își dorește cu ardoare un copil, va face orice îi stă în putere. Astfel că s-ar prea putea ca și tu să fii tentată să încerci orice auzi că poate funcționa. Din disperare, din neputință, din dorința imensă de a avea un bebeluș.

Citește și: Infertilitatea, o problemă de cuplu ce poate fi tratată

Infertilitatea te va frustra teribil

O săptămâna îți va părea o lună, o lună o vei simți cât un an, iar un an o eternitate. Atunci când propria-ți viață îți este controlată de medici, investigații și analize, controale periodice, programări peste programări, e cumplit. E frustrant. Te consumă.

Surse: Pure Wow, Very well family, Mother

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân